'Bugün AKP'nin verimi düştü, nadasa çekilmeli'

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bugün AKP'nin verimi düştü. Nadasa çekilmeli. Biz MHP olarak iktidara talibiz" dedi.

'Bugün AKP'nin verimi düştü, nadasa çekilmeli'
Hatay'da gezilerini Kumlu ve Kırıkhan ilçelerinde sürdüren MHP lideri Bahçeli, Kırıkhan Belediyesi Devlet Bahçeli Otogarının açılışını gerçekleştirdi. Belediye Başkanlığı seçimlerinde partilerinden aday olan Kumlu Belediye Başkanı Ali Balkız ve Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman'ın seçilmelerinden ötürü teşekkür etmek amacıyla bu geziyi düzenlediklerini kaydeden Bahçeli, hükümeti eleştirdi. Bahçeli "Ayrıştırmayı, çatışmayı ve gerilimi benimseyen bir AK Parti görüyoruz. Sürekli bir gerilim stratejisi ve çatışma yoluyla başarısız kalan iktidarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Milli bir gafletin içindeler. Türkiye'yi 36 unsura bölerek ne elde etmeye çalışıyorsunuz? Bununla kime hizmet ediyorsunuz? Türkiye'nin meselesi artık beka meselesidir. Türkiye artık yol ayrımına geldi. Çünkü Türkiye'de kaos ve kargaşa ortamı hakim. İş işten geçtikten sonra dizimize vurmanın anlamı yok" dedi.

Terör meselesine değinen Bahçeli "İmralı'daki cani süre tanıyor. 'İsteklerimi yerine getirmezseniz eylemsizlik kararı sonlanır' diyor. Bunlara istediklerinin alayını verseniz dahi daha da ister. Türkiye'de terörün kökünü kazımalı ama bu millet bölünmemeli" diye konuştu.

AK Parti'nin yorulup yıprandığını savunan Bahçeli "AKP iktidarına dur demek lazım. Bugün AKP'nin verimi düştü. Nadasa çekilmeli. Biz MHP olarak iktidara talibiz. Sevgi tohumları ekmek için iktidara talibiz. AKP'nin 8 yıllık tahribatını, ayrıştırmalarını çözebilmek için talibiz" dedi.

Başbakan Erdoğan'ı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ülke gündeminden uzak kalmakla suçlayan Bahçeli "Beyanatı havada veriyorlar. Dünyada gezmediği ülke kalmadı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan dış dünyaları ziyarette yarış halindeler. Biraz ülkede kalın. Toplumun içinde bulunduğu cinneti fark edin. Toplumsal rehabilitasyona ihtiyaç var" ifadelerini kullandı.

Bahçeli, Kırıkhan Otogarını gezdikten sonra Hassa Belediyesini ziyaret etmek üzere ilçeden ayrıldı.