Meydan Aşevinden Her Gün Bin 400 Kişiye Sıcak Yemek

Kütahya Meydan Aşevi Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nazif Kocaçoban, her gün bin 400 kişiye 3 çeşit sıcak yemek verdiklerini söyledi.

Meydan Aşevinden Her Gün Bin 400 Kişiye Sıcak Yemek
Derneğin 2004 yılında 30 kişiye sıcak yemek vererek faaliyetlerine başladığını belirten Kocaçoban, 6 yıl içinde bu sayının bin 400'e çıktığını belirtti.
Kocaçoban, "Aşevi hizmetleri ihtiyaç sahibi insanların karnını doyurmak veya yolda kalmış, yemek yapmaya gücü yetmeyen insanların ihtiyacını karşılamaya yönelik yapılan bir hizmettir" diye konuştu.
Aşevinden hizmet alabilmek için öncelikle müracaat formu doldurmak grektiğini belirten Başkan Nazif Kocaçoban ,"Yapılan müracaatların değerlendirmeleri mahalle muhtarları, mahalle sakinleri ve aşevimizin denetleme ekibi tarafından kontrol edildikten sonra hizmet alıp veya alamayacağı belirlenmektedir" dedi.
Başkan Kocaçoban, "Verdiğimiz hizmetin her geçen gün daha iyi ve kaliteli olması için görevlilerimiz elinden gelen gayreti gösteriyorlar. Halkımızın şunu bilmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Lütfen kendinizin yiyemeyeceği ve kullanamayacağı malzemeleri bize getirmeyin. Aşevimize gelen bütün malzemeyi israf etmeden halkımızın istifadesine sunmayı amaç edindik. Bu amacımıza ulaşabilmek için mümkün mertebe kullanılabilir malzemeyi kabul etmeye çalışıyoruz" diye konuştu.