Manisa'da Tren Kazası: 2 Ölü

Manisa'da hemzemin geçitte trenin çarptığı motosiklette bulunan 2 genç, olay yerinde hayatını kaybetti.

Kaza dün akşam saat 21.30 civarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Ayhan Çınar (19) ve Hakan Nerel (22), 45 C 7091 plakalı motosikletle kapanan Cider Yağ Fabrikası yanındaki hemzemin geçidi kullanarak Barbaros Mahallesi'ne gitmek istedi. Bu sırada İzmir-Ankara seferini yapan İzmir Mavi Treni geçide kontrolsüz çıkan motosiklete hızla çarptı. Yolun altına savrulan gençlere olay yerine kısa sürede ulaşan 112 ekipleri müdahale etti. Olay yerinde öldüğü anlaşılan gençlerden Ayhan Çınar'ın bugünlerde
askere gitmek için hazırlık yaptığı öğrenildi.
Kazanın duyulması üzerine mahalle sakinleri hemzemin geçidin bulunduğu alana koştu. Kısa sürede olay yerinde yüzlerce insan toplandı. Taşkınlık yaşanınca çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelerek güvenlik şeridi oluşturdu. Ölen gençlerin yakınları sinir krizleri geçirdi. Kalabalık arasında zaman zaman gergin anlar da yaşandı. Bazı basın mensupları da olayı görüntülemek isterken saldırıya uğradı.
Vali Yardımcısı Necmettin Yalınalp ve Emniyet Müdürü Adem Aydemir de kaza yerinde incelemelerde bulundu. Makinist İsmail Eren gözaltına alınırken, trendeki yolcular da olan biteni endişeli bir şekilde izledi.
Öte yandan savcının olay yerinde gerekli incelemeyi yapmasının ardından, cesetler Manisa Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Hastane önünde toplanan kalabalık burada da taşkınlık yaptı. Polis kızgın aileleri güçlükle sakinleştirdi.
Öte yandan kazanın meydana geldiği hemzemin geçit, sık sık kazalara neden olduğu için eski Belediye Başkanı Bülent Kar döneminde trafiğe kapatılmıştı. Mahalleli ise bu durumu protesto ederek geçidin trafiğe açılmasını istemişti. Meydana gelen kaza, hemzemin geçitteki tehlikeli durumu bir kez daha gündeme getirdi.