Malatya Belediyesi, Esenlik için 209 dönüm arazi kamulaştıracak

Malatya Belediye Meclisi, belediye iştirakleri arasında yer alan Esenlik İmar, İnşaat ve Ticaret Şirketi için 20 milyon lira kredi kullanarak 209 dönü

Malatya Belediye Meclisi, belediye iştirakleri arasında yer alan Esenlik İmar, İnşaat ve Ticaret Şirketi için 20 milyon lira kredi kullanarak 209 dönümlük bir arazinin kamulaştırılmasını kararlaştırdı.

Malatya Belediye Meclisi, Aralık ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Meclis Başkan Vekili Mehmet Şehitoğlu başkanlık etti. İmar maddelerinin bir kısmı görüşülerek karara bağlanırken, bir kısmı da İmar Komisyonu'na havale edildi. Bazı mahallelerin isimlerinin değiştirilmesi ise komisyon raporu doğrultusunda ertelendi.

Belediye Meclisi toplantıda, Malatya Belediyesi'nin marketler zinciri Esenlik İmar, İnşaat ve Ticaret Şirketi'ne idari bina, market ve diğer yatırımları için 20 milyon lira banka kredisi kullanılmasına karar verdi. Bununla birlikte Çöşnük mahallesinde bulunan 209 dönümlük alanının kamulaştırılması kararlaştırıldı.

Ayrıca 10 bin 600 metrekarelik eski otogar yerinin ihaleyle satışı için belediye encümenine yetki verilmesi de kabul edildi. 100 otobüs durağı, bilboard, reklam panosu ile 20 raketin yap-işlet-devret modeliyle 8 yıllığına kiraya verilmesi kararlaştırıldı.

Belediye Meclisi istihdama katkı anlamında da önemli bir karar aldı. Özelleştirme Yüksek Kurulu tarafından özelleştirilen, tekele ait parsel üzerinde bulunan 10 bin 518 metrekarelik kapalı alan atölye tadilatının yapılarak, yeni girişimcilere iş sağlanması amacıyla İl Özel İdaresi, Malatya Belediyesi ve Malatya Ticaret ve Sanayi Odası tarafından kurulacak olan şirkete Malatya Belediyesi'nin ortak olması yönünden de karar alındı.

İş Geliştirme Merkezi Limitet Şirketi adı altında kurulacak olan şirkete, İl Özel İdaresi'nin yüzde 65, Malatya Belediyesi'nin yüzde 25, TSO'nun ise yüzde 10 oranında ortak olacağı bildirildi.

Toplantıda ayrıca 2011 yılı mezar ücret tarifesinde bazı değişiklikler yapılırken, kiralık araç ihalesinin ise 2 yıllık süreyle yapılması kararlaştırıldı. Belediye Meclisi 2011 yılının ilk toplantısını, 5 Ocak 2011 Çarşamba günü saat 14.00'de yapacak.