Maksutefendi Mahallesi'ndeki Köpekler Toplanmaya Başlandı

Erzurum'un Maksutefendi Mahallesi'nde başıboş dolaşan ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen köpekler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanmaya başlandı

Maksutefendi Mahallesi'ndeki Köpekler Toplanmaya Başlandı
Erzurum'un Maksutefendi Mahallesi'nde başıboş dolaşan ve vatandaşın korkulu rüyası haline gelen köpekler, Büyükşehir Belediyesi ekiplerince toplanmaya başlandı. Hayvan Toplama Merkezi'nde bir dizi tedaviden geçirilen köpekler, bir süre sonra yeniden sokağa bırakılıyor.
Erzurum - Pasinler yolu üzerinde, 7 bin nüfuslu Maksutefendi Mahallesi'nde özellikle akşam saatlerinde vatandaşlara zor anlar yaşatan yaklaşık 300 köpek, Büyükşehir Belediyesi Havan Toplama Merkezi ekiplerince toplanmaya başlandı. Köpek saldırılarından dolayı hava karardıktan sonra sokağa çıkanların yanlarına ekmek veya sopa almak zorunda kaldığı mahallede çalışma yapan ekipler, sahipsiz hayvanları tek tek yakalayarak barınma merkezine götürüyor. 4 kişilik bir ekipçe toplandıktan sonra götürüldükleri Çat yolu üzerindeki Hayvan Toplama Merkezi'nde kuduz aşısı, parazit uygulaması ve kısırlaştırma işlemi yapılan köpekler, bir süre sonra yeniden sokağa bırakılıyor.
Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, sokak hayvanlarıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü, toplanan hayvanlara bir dizi tedavi uygulandığını söyledi.