Lübnan Halkı, 2022 Fıfa Dünya Kupasına Ev Sahipliği Yapacak Olan Katar'ı Destekliyor

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta halk, 2022 FIFA Dünya Kupasının Katar'da düzenlenecek olmasından mutluluk duyduğunu ifade etti.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA)'nin İsviçre'nin Zürih kentinde toplanan FIFA İcra Komitesi'nin oylamasında 2022 Dünya Kupası'na Katar'ın ev sahipliği yapması kararı açıklanmıştı.
Daha önce hiçbir Orta Doğu ülkesinin FIFA Dünya Kupasına ev sahipliği yapmaması nedeniyle 2022'de bir ilk de gerçekleşmiş olacak.
Lübnan'da yaşayan Mazen Secarieh, Dünya Kupasının Ortadoğu ve Katar'a gelir sağlayacağını belirterek iyi şanslar diledi. Jana ise bu organizasyonun tüm Orta Doğu ve Katar için güzel bir şey olduğunu, birçok turistin bu nedenle ülkeye geleceğini belirtti. Sam Hadad ve Joe Maaluf, Batı ülkelerinin Arapları ve misafirperverliklerini yakından göreme fırsatları olacağını söyleyerek Katar ekonomisi için güzel bir durum olduğunu ifade etti.
Lübnan halkı bundan ötürü mutluluğunu ve tebriklerini ifade ederken dünyanın en büyük spor olayının Ortadoğu için hem turizm hem de ekonomi bakımından faydalı olabileceği düşünülüyor.