Kuşadası 12. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 19 Aralık'ta

Kuşadası Belediyesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 19 Aralık Pazar günü Kuştur mevkiinde bulunan Kuşadası Arena'da gerçekleştirilecek.

Kuşadası 12. Geleneksel Deve Güreşleri Festivali 19 Aralık'ta
Saat 10.00'da başlayacak ve Türkiye'nin ünlü 120 tülüsünün mücadele edeceği güreşlerde özellikle kupa karşılaşmalarının sonucu merakla bekleniyor. Kupa Güreşlerinde, Belediye Başkanlığı, Kaymakamlık, Esnaf Odası, Ticaret Odası, Şoförler ve Otomobilciler Odası ve Deveciler Derneği adına olmak üzere 6 kupa verilecek. Çatım listesini inceleyen güreşseverler büyük bir heyecan içinde güreş gününü bekliyorlar. Kuşadalılar ve bölge halkının yanısıra turistlerin de büyük ilgi göstermesi beklenen güreşleri 15 bine yakın güreşseverin takip etmesi bekleniyor.
Kuşadası 12. Deve Güreşleri Festivali kapsamında 18 Aralık Cumartesi günü saat 13.30'da Kuşadası sahil bandındaki Tariş önünden başlayacak kortej yürüyüşü ile develer şehir turuna çıkacak. Aynı gün akşam saat 19.00'da ise Geleneksel Halı Gecesi Belediye Düğün Salonunda gerçekleştirilecek.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, 12. Geleneksel Kuşadası Deve Güreşlerine çok büyük bir ilgi olmasını beklediklerini kaydederek, "Gelenek ve göreneklerimize sahip çıkmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenlediğimiz Deve Güreşi Festivalimizde bu yıl rekor bir katılımla 120 ünlü deve güreşecek. Çatım listesi ve kupa güreşleri şimdiden büyük bir heyecan yarattı. 19 Aralık Pazar günü zevkli ve heyecanlı geçeceğine inandığım güreşlere tüm Kuşadalıları ve bölge halkını bekliyorum" dedi.