Kimsesiz çocuklara Tarihi Malatya Evin'de kahvaltı verildi

Malatya'da Nostalji Tarihi Malatya Evi'nin işletmecisi Murat Gümüş, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı yurt ve yuvalarda kalan

Malatya'da Nostalji Tarihi Malatya Evi'nin işletmecisi Murat Gümüş, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK)'na bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocuklara kahvaltı ikram etti. Nostalji Tarihi Malatya Evi'ndeki kahvaltıya yurt ve yuvalarda kalan çocuklar katıldı.

Malatya Valisi Ulvi Saran, kahvaltı öncesinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Murat Gümüş'ün, SHÇEK'e bağlı yurt ve yuvalarda kalan çocuklara kahvaltı vermesinin son derece güzel bir davranış olduğunu söyledi. Yurt ve yuvalarda kalan çocukların da şehrin muhtelif mekanlarında bulunmayı arzu ettiğine dikkati çeken Saran, Murat Gümüş'ün jestinin sosyal sorumluluk duygusu ile yapıldığını, bu davranışın son derece olumlu olduğunu kaydetti. Vali Saran, "Özellikle çocuklarımızın halkla kaynaşması ve bütünleşmesi adına da olumlu bir hareket. Bu açıdan SHÇEK'in her zaman çocuklarımızın kişisel ve ruhsal sağlıklarını gelişimi için bu tür olumlu adımlar atmasını bekliyorum." dedi.

Sosyal Hizmetler İl Müdürü Murat Konan da SHÇEK olarak çocuklara gerekli bakım hizmetini vermeye çalıştıklarını, ancak sivil toplum örgütleri ve müteşebbislerin de çocuklar için bazı hizmetler yapmasının önemli olduğunu dile getirdi. Konan, "Bu desteği veren Murat Gümüş'e teşekkür ediyorum. Bu faaliyetin diğer kuruluşlara da örnek olmasını diliyorum." diye konuştu.

Murat Gümüş ise Nostalji Tarihi Malatya Evi olarak sosyal sorumluluk projeleri içinde her zaman yer aldıklarını anlattı.

"ONLARIN BİZİM ÇOCUKLARIMIZ OLDUĞUNU HİSSETTİRMEK İSTEDİK"

Kimsesiz çocuklarla aralarında bir ayrışma olmadığını belirten Gümüşi, "Bir bütün olduğumuzu, onların bizim çocuklarımız olduğunu hissettirmek istedik. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, çocukların şu anda kaldığı Sevgi Evleri'nin bitmesi ile beraber daha önceki sıkıntılı süreçten mutlu güzel günlere geldi. Yerel idarecilerimizin bu konu üzerindeki hassasiyeti kamuoyunun da daha duyarlı hareket etmesine sebebiyet verdi. İnşallah bundan sonra Malatya'da bizim gibi bu sektörde faaliyet gösteren işletmeler, restoranlar ve lokantalar da bu tarz etkinlikler düzenlerler.

Çocuklarımızın toplumla iç içe olmasını ve bütünleşmesini sağlarlar." şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Vali Saran, Murat Konan, Murat Gümüş, gazeteciler, yurt ve yuvalarda kalan çocuklar kahvaltı yaptı.