Kılıçdaroğlu: Bilim adamına saygı duyan, bilim insanının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı Ergenekon davasında tutuklanan ve rahatsızlığı sebebiyle İstanbul Üniversit

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan'ı Ergenekon davasında tutuklanan ve rahatsızlığı sebebiyle İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsünde tedavisi devam eden Mahmet Haberal'ın durumu üzerinden eleştirdi. Kılıçdaroğlu, "Bilime saygı duyan, bilim adamına saygı demokrasiye saygı duyan, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, bir ülkede acil serviste aylardır yatan bir bilim insanının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz. Utanır insan biraz." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Kemal Kültür Merkezi'nde partiye katılım törenine katıldı. Alkışlar arasında kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, burada Başbakan'a yüklendi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe buluşmalarında üniversite rektörlerini topladığını belirten Kılıçdaroğlu, "Karşısında sanki askerleri var. Kimseden ses çıkmıyor. ve Sayın Başbakan diyor ki farklı düşünceler dile getirilebilir. Yani farklı düşünceler dile getirilince onların akıbetini biliyorsunuz değil mi ? Doğru Silivri'ye. Bu nasıl bir anlayıştır?" diye konuştu.

Mahmet Haberal'ın durumuna da değinen Kılıçdaroğlu, " Bilime saygı duyan, bilimadamına saygı demokrasiye saygı duyan, hukukun üstünlüğüne saygı duyan, bir ülkede acil serviste aylardır yatan bir bilim insanınının bulunduğu mevkiye polis baskını yapmaz.Utanır insan biraz." ifadesini kullandı.

Kemal Türkler davasını hatırlatan Kılıçdaroğlu sözlerini şöyle tamamladı: "Hukuka saygı duyan, hukukun üsrünlüğüne saygı duyan, yargıçlara saygı duyan, gereğini yapan bir ülkede Kemal Türkler gibi caddenin ortasında vurulup, yıllardır otuz yıldır faili meçhule giden bir anlayışa göz yummaz. " şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, " Demokrasi diyeceksiniz özgürlükler diyeceksiniz hukukun üstünlüğü diyeceksiniz birileri yargıya başvurduğu zaman kıyameti koparacaksınız. Caddenin ortasında vurulmuş failleri belli bir davayı zaman aşımına uğradı diye sesiniz çıkmayacak ve içinizden alkışlayacaksınız. Bu anlayışı tepeden tırnağa yok ediyoruz. Bu anlayışı tarihe gömüyoruz. "

Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından CHP'ye katılan akademisyenlere CHP rozeti taktı.