Kepsut'ta Yerel Yönetim

Balıkesir'in Kepsut Belediyesi tarafnıdan ilçeye çuval dikim ve organik gübre atölyesi kuruluyor

Kepsut'ta Yerel Yönetim
Balıkesir'in Kepsut Belediyesi tarafnıdan ilçeye çuval dikim ve organik gübre atölyesi kuruluyor. Seçim vaatlerini tek tek yerine getirdiklerini söyleyen Belediye Başkanı İsmail Cankul, ilçede yşakında hizmete girecek olan iki atölyede 160 kişinin istihdam edileceğini bildirdi.
Kepsut Belediye Başxkanı İsmail Cankul, Karaçaltı yolu üzerinde inşaatına başlanan çuval dikim ve organik gübre atölyelerinin tamamlanmak üzere olduğunu bildirdi. Atölyeler çalışmaya başladığında 160 kişiye iş imkanı sağlanacağını açıklayan Başkan Cankul, ilçenin ekonomik ve sosyal kalkınmasına büyük katkı sağlayacak önemli bir hizmete daha imza atacaklarını söyledi. Karaçaltı köyü yolu üzerinde, belediyeye ait 17 bin metrekare arazi üzerine bin metrekaresi kapalı olarak yapılacak BİG-BAG dikim atölyesi ve 150 metrekaresi kapalı olan organik gübre atölyesi inşaatları hızla devam ediyor. Tamamen belediye imkanları kullanılarak yapılan çuval atölyesinin, İŞBİR'e çalışan taşeron bir firmaya kiraya verileceği, bu atölyede yaklaşık 150 kişinin işçi olarak istihdam edileceği bildirildi. Aynı arazide, 10 kişinin istihdam edileceği bir diğer atölyenin organik gübre imalatı yapan bir şirkete kiraya verileceği, inşaatların yıl sonuna kadar tamamlanarak ilçe ekonomisine kazandırılacağı açıklandı. Arazinin daha önce Köy Hizmetleri tarafnıdan büz şantiyesi olarak kullanıldığı, sözleşme bitiminden sonra arazinin tekrar belediyeye geçtiği belirtildi.

BAŞKAN CANKUL: "SÖZÜMÜZÜN ARKASINDAYIZ"
Belediye Başkanı İsmail Cankul, seçim döneminde verdikleri sözleri unutmadıklarını, bu sözleri bir bir yerine getirdiklerini söyledi. Göreve geldiklerinde ilçe ekonomisini hareketlendirmek ve işsizliğe çare bulmak için çalışma sözü verdiklerini ve bu sözün arkasında durduklarını belirten Başkan İsmail Cankul, "Seçim döneminde verdiğimiz tüm sözlerin arkasındayız. Bu güne kadar bir çok sözümüzü verine getirdik, tüm imkansızlıklara rağmen getirmeye de devam edeceğiz. İlçemizin önemli sorunlarından biri olan işsizliği azaltmak, ilçenin ticari gelişimini artırmak, yeni iş imkanları sağlamak, Kepsut'u hak ettiği seviyeye getirmek için bir çok proje üretiyoruz. Bu projelerden biri de burada yaptığımız atölyelerdir. Bu atölyeler tamamen belediye imkanları kullanılarak yapılıyor. 150 işçi istihdam edilecek, ilçemiz için önemli bir rakam. Bir diğer inşaatımız da organik gübre imal eden bir firmaya kiraya verilecek. Bu atölyede de yine yöremizden 10 kişi istihdam edilecek. Biz belediye olarak inşaatları tamamlayıp, kiraya vereceğiz. Bu sayede belediye hem kira geliri elde edecek, hem de 160 vatandaşımız iş sahibi olacak. Bu arazi üzerinde, gelen talepler doğrultusunda atölye yapımlarımız devam edecek. İlçemizde yatırım düşünen işadamlarımıza ve girişimcilere kapımız açık. Yapması bizden, çalıştırması onlardan. Buranın zamanla küçük bir sanayi sitesi haline geleceğine inanıyorum" diye konuştu.