Kadın Eğitimi Merkezi Uygulama Projesi

Şarkışla İşadamları Derneği'nce hazırlanan 'Kadın Eğitimi Merkezi Uygulama Projesi' tanıtıldı.

Dernek Başkanı Osman Aydın, Öğretmenevi'nde

Şarkışla İşadamları Derneği'nce hazırlanan 'Kadın Eğitimi Merkezi Uygulama Projesi' tanıtıldı.

Dernek Başkanı Osman Aydın, Öğretmenevi'nde düzenlenen toplantıda, hazırladıkları projenin Sivas bölgesinde AB hibe projesi olarak en büyük bütçeye sahip olduğunu söyledi. Aydın, düzenledikleri toplantıya katılımın az olmasına sitem ederek, 2 yıldır görev yaptığı iş adamları derneği başkanlığı döneminde Şarkışla halkının hiçbir desteğini göremediğini ifade etti.Kadınlara istihdam sağlamak amacıyla kilim kursları açtıklarını, kursa ilginin yoğun olduğunu anlatan Aydın, kurs sonunda hiçbir kalifiye elemanın bulunamadığını belirtti.

Ankara Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Dç. Dr. Murat Savaş, projenin içerisinde kendisinin de yer aldığını belirterek, "Hibe projesi kapsamında çıkan parayı Avrupa'nın parası olarak değil de kendi paramızı harcıyormuş gibi davranmamız gerekiyor. Çünkü bu projeye Türkiye'den katkı payı olarak yüzde 35'lik bir oran gidiyor." dedi. Ankara'dan geldiğini de ifade eden Savaş, "Biz bu bölgenin insanıyız. Ekmek parası için dışarılara göç ettik, keşke göç etmeseydik, burada kalsaydık. Bizler tekrar buralara dönmeyi isteyen insanlarız." diye konuştu. Savaş, projeye 500 kadın kursiyerin müracaat ettiğini, yapacakları sınavla 200 kursiyer alacaklarını söyledi.

Proje ortağı Cihan Koç da, projenin önemine değinerek, "Uçmak için iki kanadın olması gerekiyor. Ben şunu ifade etmek istiyorum ki, bir ülke kalkınacaksa ve uçacaksa iki Kanada ihtiyacı vardır. Bunlardan birinin eksik veya yarım olduğunda uçmanın gerçekleşmeyeceğini hepimiz bilmekteyiz. Bu kanatlardan bir tanesi erkek toplumuysa, diğer kanadı da kadın toplumudur." diye konuştu.