İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı

Van Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, 2010 yılı son Koordinasyon Kurulu Toplantısı Sevgi Evleri'nde yapıldı.

İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Koordinasyon Kurul Toplantısı Yapıldı
Van Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'ın başkanlığında yapılan toplantı, İl Sosyal Hizmet Müdürlüğü'nün 2010 yılı faaliyetlerinin yer aldığı sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra 'Sevgi Evleri'nde kalan çocukların sosyalleşmesi adına yapılabilecekler, Van'da ihtiyaç duyulan erkek yetiştirme yurdunun yapılması, sportif faaliyetler ile çocukların yeteneklerinin keşfedilip değerlendirilmesi konuları masaya yatırıldı. Toplantıda kısa bir değerlendirme konuşması yapan Vali Yardımcısı Ertaş, Sevgi Evleri'nde kalan çocukların sosyalleşmesinin önemine vurgu yaparak şunları kaydetti, "Sevgi Evleri'nde kalan çocuklar bundan sonra 'Alan el değil de veren el' olmaları gerekir. Çocuklarımız bu kapsamda da hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde sanatçı Murat Kekilli'yi Van'a davet ederek güzel bir konser yapılmasını sağlamışlardı. Konserden elde edilen gelirleri de Kurban Bayramı'nda YYÜ Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yatan lösemili çocukları ziyaret edilerek alınan hediyeler hasta arkadaşlarıyla paylaştı. Çocuklarımızın bu tür etkinliklere yönlendirilmesi konusunda çalışmalarımız devam edecek" dedi.
Toplantı sonrası kurul üyeleri Sevgi Evlerini gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Burada kalan çocuklarla sohbet eden kurul üyelerinden işadamı İskender Koç, evleri beğendiğini belirterek "Çocuklarımızın kaldığı evler çok temiz, dolapları çok düzenli. En kısa zamanda ailemi de getirip buraları göstereceğim" dedi.
Toplantıya, Vali Yardımcısı Nurullah Ertaş'ın yanı sıra İl Defterdarı Yücel Öz, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ünal Öncül, Milli Eğitim Şube Müdürü Nesim Alkan, Bayındırlık ve İskan Müdür Yardımcısı Nizamettin Görentaş, Tarım İl Müdürlüğü temsilcisi Fevzi Altuner, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Şube Müdürü Gülgün Şehribanoğlu, iş adamları İskender Koç ve Halit Yakut katıldı.