Havanın Soğumaya Başlamasıyla Aktarlara İlgi Arttı

Şanlıurfa'da havaların soğumaya başlamasıyla aktarlarda satılan şifalı bitkilere ilgi arttı.

Havanın Soğumaya Başlamasıyla Aktarlara İlgi Arttı
Kış mevsiminin, havaların soğumaya başlamasıyla birlikte kendini hissettirmeye başladığı şu günlerde, aktarlarda şifalı bitki satışında artış yaşanmaya başlandı. Şanlıurfa'da aktarlık yapan Halil Demirkol, havanın soğumaya başlamasıyla satışlarda artış yaşanmaya başladığını söyledi. Demirkol, "Özellikle bağışıklık sistemini güçlendiren şifalı bitkilerin satışında artış olmaya başladı. Gündüzleri öğle arası güneşli olan ilimizde, ikindiye doğru aniden havanın soğuması hava değişikliği yaparak gribal
enfeksiyon hastalıklarına neden oluyor. Vatandaşlar da çareyi antibiyotik ilaçlarda değil de şifalı bitkilerle vücudun direncini artırmak istiyor" dedi.
Doğal bitki çaylarına ilginin arttığına değinen Demirkol, "Vatandaşlarımız şu sıralar bitki çaylarına ilgi göstermekte. Zencefil, zerdeçal, kuşburnu, narçiçeği, karanfil, ada çayı, kış çayı ve tarçın gibi vücut direncini artıran ürünler bu ayların vazgeçilmez içeceği. Yine bu kapsamda salep satışı da arttı. Vücut direncini artıran şifalı bitkilerin kilosu 15-20 TL arasında değişiyor. Havanın yağışlarla birlikte daha da soğumasıyla işlerimizde de yoğunluk yaşanacağına inanıyorum" diye konuştu.