Gümrüklerini modernize etmek isteyen İran Türkiye'yi örnek alıyor

Sınır kapılarını modernize etmek isteyen İran'dan üst düzey bir yetkili Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcı

Sınır kapılarını modernize etmek isteyen İran'dan üst düzey bir yetkili Kapıkule Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu.

İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin yardımcısı Ali Ağa Muhammedi Türkiye'deki sınır kapısında incelemelerde bulunmak üzere Edirne'ye geldi.

GTİ AŞ Genel Müdürü Ömür Gedeş'in eşlik ettiği Ali Ağa Muhammedi Kapıkule'deki incelemelerini tamamladıktan sonra kentten ayrıldı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Edirne Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Yardımcı, TOBB'un, İran'la yaptığı sınır kapılarının modernizasyonu anlaşması kapsamında İran Cumhurbaşkanı Yardımcısı Muhammed Rıza Rahimi'nin yardımcısının Kapıkule'de incelemelerde bulunduğunu kaydetti.

"TOBB, İran'ın gümrük kapılarını, yap işlet devret modeli ile modernize edilmesi ve yenilenmesi için anlaşma yaptı." diyen Yardımcı, anlaşma kapsamında örnek olarak gösterdikleri Kapıkule'de incelemenin yapıldığını ifade etti.

Yardımcı, "TOBB her iki ülkenin sınır kapılarını modernize edecek. Bu TOBB'un ve Türkiye'nin başarısıdır." diye konuştu.