Giresun Belediyesi'nden Park Ve Muhtarlık Bürosu Açılışı

Giresun Belediyesi 2009 yılında meydana gelen sel afetinden büyük zarar gören Güre Mahallesi'nde yaptığı altyapı ve üst yapı yenileme çalışmalarının yanı sıra 4 bin metrekare alan üzerine kurulan parkın da açılışını gerçekleştirdi

Giresun Belediyesi'nden Park Ve Muhtarlık Bürosu Açılışı
Giresun Belediyesi 2009 yılında meydana gelen sel afetinden büyük zarar gören Güre Mahallesi'nde yaptığı altyapı ve üst yapı yenileme çalışmalarının yanı sıra 4 bin metrekare alan üzerine kurulan parkın da açılışını gerçekleştirdi.
Güre Mahallesi'nde Şair-Gazeteci Can Yücel'in isminin verildiği parkın açlış törenine Vali Yardımcısı Osman Demir, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun Milletvekili Eşref Karaibrahim, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun,CHP İl Başkanı Aykut Gezmiş, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.
Parkın açılış törenin de konuşan Belediye Başkanı Kerim Aksu, "Bu mahallemizi 2009 yılında meydana gelen sel afetinden dolayı hatırlamamız gerekirse alt ve üst yapısı tamamen çökmüş perişan bir haldeydi. Mahallemizin geçen zaman içerisinde yaralarını sarmaya çalıştık. Mahallemize 1000 metre yağmursuyu döşedik, 1500 metre kanalizasyon ve 1650 ton ise asfaltlama yaptık.Bunların yanı sırada 4 bin metrekare alan üzerine de park alanı yaptık.Açılışını gerçekleştireceğimiz parkımızı biz yaptık fakat koruyacak olan mahalle halkımızdır" dedi.
Başkan Aksu ayrıca sel afetinde olduğu gibi parkın açılış töreninde Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun'un kendilerini yalnız bırakmadğını hatırlatarak teşekkür etti.
Yapılan konuşmaların ardından Vali Yardımcısı Osman Demir, Belediye Başkanı Kerim Aksu, Milletvekili Eşref Karaibrahim, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun parkın açılış kurdelesini keserek hizmete açtı. Kurdele açılış töreninde Belediye Başkanı Kerim Aksu yanına isimleri Duruşah ve Neslişah olan bir yaşındaki ikizleri de aldı.
Parkın açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından park içerisinde dolaşan Başkan Aksu, parkta oynayan çocuklara hediyeler dağıtırken bazı çocukları da kendi salladı. Muhtarlık bürosunun açılışını yaptı.
Başkan Aksu burada da yaptığı konuşmada 26 mahallenin 8'ine muhtarlık büroları yaptıklarını belirterek diğer mahallelerde de yapabilmek için yer temini arayışında bulunduklarını belirtti. Başkan Aksu 8 adet muhtarlık bürosunun çevre düzenlemeleriyle beraber 750 bin TL'ye mal olduğunu söyledi.