Gazi Üniversitesi Öğrencilerinin Gözünden Kısa Kısa Ankara Filmleri

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi, Reklam Atölyesi ve İhtiyaç Grup'un ortaklaşa düzenlediği 1. Uçarı Kısa Film Yarışması için geri sayım başladı.

Gazi Üniversitesi Öğrencilerinin Gözünden Kısa Kısa Ankara Filmleri
Yarışmaya katılmak isteyen Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam Atölyesi öğrencileri şu günlerde AŞTİ' de, Ulus'ta, Kızılay'da, metroda, çarşıda, pazarda, minibüste, otobüste, omuzlarında kameralarla film çekmeye başladılar. 23 Aralık 2010 tarihinde yapılacak 1. Uçarı Kısa Film Yarışması'nda birinciye 3 bin TL, ikinciye bin 500 TL ve üçüncüye bin TL ödül verilecek. Film yarışmasının son katılım tarihi ise 15 Aralık 2010.
Festival kapsamında kısa film yarışmasının yanı sıra Kamera Arkası Fotoğraf Sergisi, söyleşiler ve gitar dinletisinin de gerçekleştirileceğini söyleyen GÜ İletişim Fakültesi Reklam Atölyesi danışmanı Öğretim Görevlisi Barbaros Gürçay "Bu yıl ilkini düzenlediğimiz Uçarı Kısa Film Festivali'nin temasını Ankara'da öğrenci olmak olarak belirledik. Amacımız bu konuda söyleyecek sözü olan ve bunu sinema yoluyla ifade etmek isteyen tüm öğrencileri harekete geçirmek, kafalarında çektikleri filmleri gerçeğe
dönüştürmelerini sağlamaktır" dedi.
İhtiyaç Grup adına konuşan Koray Ünal ise "Bir eğitim kurumu olarak festival düzenlerken iki noktaya dikkat çekmeyi amaçladık. Öncelikli amacımız öğrencilere fırsat vermek, onları teşvik etmek ve desteklemek. Diğer amacımız ise Ankara'daki firmalara, kurumlara örnek olarak onların da bu türden etkinliklere sponsor olmalarının ya da en azından destek vermelerinin yolunu açmaktır" diye konuştu.
Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nin Konferans Salonu'nda 23 Aralık 2010 perşembe günü saat 14.00'te gerçekleştirilecek olan festival kapsamında kısa film yarışmasının yanı sıra Kamera Arkası Fotoğraf Sergisi, gitar dinletisi ve söyleşiler yer alıyor.