Fehim Paşa Konağı Seyirciden Tam Not Aldı

Antalya Büyükşehir Belediye Tiyatrosu'nun (ABT) yeni oyunu 'Fehim Paşa Konağı'nın galası Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda gerçekleştirildi. Büyük beğeni toplayan oyun ayakta alkışlandı.

Fehim Paşa Konağı Seyirciden Tam Not Aldı
Oyunun galasına Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Gürsel Karabayır, Büyükşehir Meclis üyeleri, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Adem Akyürek katıldı. Salonda yer bulamayan çok sayıda vatandaş oyunu ayakta izledi.
Turgut Özakman'ın yazdığı Müfit Kayacan'ın yönettiği Fehim Paşa Konağı, dekor düzenlemesinden, müziklerine, danslarından, görsel efektlerine kadar büyük beğeni topladı. ABT oyuncuları sahne performanslarıyla oyun sonunda ayakta alkışlandı. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hasan Gürsel Karabayır, oyuncuları kutlayarak çiçek verdi. Karabayır, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın kültürel ve sanatsal faaliyetlere büyük önem verdiğini belirterek, Gezici TIR ile tiyatroyu halkın ayağına götürdüklerini kaydetti.
Fehim Paşa Konağı, Padişah Abdülhamit saltanatının otuz üçüncü yılında geçen oyunda, halkın boğazını bir mengene gibi sıkan istibdat döneminin son yıllarında yaşanan bir aşk anlatılıyor. Buhranlı geçen bir dönemde, aynı derecede buhranlı bir aşk hikayesinin anlatıldığı bu güzel komedi toplumumuzun geçmişine de değinerek, bugün adına kıssadan hisse çıkarıyor.
Oyunda Müfit Kayacan, Mehmet Özgür, Murat Ercanlı, Recep Kamiloğlu, Cenap Aydınoğlu, Erdal Gürcan, Bülent Patoğlu, Mustafa Doğan Ayhan, Talat Türkeli, Hüseyin Yirik, Oğulcan Kayacan, Murat Akyol, Nuri Türker, Hasibe Özgür, Gizem Karasu, Saadet Yıldırım, Ezgi Albayrak, Esra Tüzün rol alıyor.