Engelliler, Hakan Tütüncü'yü 'yılın belediye başkanı' seçti

Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV), engellilere verdiği destek nedeniyle Antalya'nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü 'yılın belediye başkanı' se

Türkiye Engelliler Vakfı (TÜREV), engellilere verdiği destek nedeniyle Antalya'nın Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü 'yılın belediye başkanı' seçti.

TÜREV tarafından Harrington Park Otel'de düzenlenen kutlama programına katılan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, görev geldiği günden bu yana engellilerin sosyal hayata kazandırılması için çalıştığını söyledi.

Bunun için TÜREV'le birlikte 'Engelsiz Kepez' çalışması başlattıklarını anlatan Tütüncü, "Biz istedik ki kaldırımlar, yollar, sosyal yaşam alanları engelsiz vatandaşlara olduğu kadar engelli vatandaşlarımıza da açık olsun. Şu anda ilçemizdeki yaşam alanlarını engelli vatandaşlarımızın rahatça kullanabilecekleri hale getirme çabası içerisindeyiz. Çok basit çözümlerle birçok okulu engellilerin kullanabileceği hale getirebileceğimizi, park ve bahçelerimizi ufak değişikliklerle engelliler parkı haline dönüştürebileceğimizi düşündük. Önümüzdeki günlerde bir koordinatör vasıtasıyla çalışmalarımızı fiilen başlatıyoruz." diye konuştu.

TÜREV Başkanı Zülfinaz Abedan da engellilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi için herkesin elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı.

Birçok belediye başkanı ve valiyi ziyaret ettiklerinde, "Ben ilimdeki, ilçemdeki engellilere hizmet veririm." şeklinde konuşmalara şahit olduklarını anlatan Abedan, "Antalya gezimiz sırasında Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'yü de ziyaret ettik. Görüşmemiz sırasında söylediği, 'Nerede olursa olsun ben engellilere hizmette sınır tanımam' sözü bizi çok etkiledi ve hiç düşünmediğimiz Antalya'ya derneğimizin şubesini açtık. Bugün tüm Türkiye genelinde uygulanacak olan 'Engelsiz Kent' projesini başlatıyoruz. Projenin startını 'Engelsiz Kepez' sloganı veriyoruz." dedi.

Programın sonunda Türkiye genelinde yapılan oylamayla 'yılın belediye başkanı' ödülüne değer görülen Hakan Tütüncü'ye TÜREV Başkanı tarafından plaketi verildi.