Engelliler Elişi Sergisi Açtı

Engelli öğrenciler, el emeği göz nuru eserlerini sergilediler. Türk Kızılay'ı Erzincan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından Er Merkez Alışveriş Merkezinde el işi sergisi açıldı.

Engelliler Elişi Sergisi Açtı
Sergide sunulan el işleri büyük beğeni kazandı. Sergi açılışına Erzincan Belediye Başkanı Yüksel Çakır, Milli Eğitim Müdür Vekili Özer Hayli, Kızılay Şube Başkan Vekili Ekrem Büyükfırat ve davetliler katıldı. Sergi açılışında konuşan Kızılay Şube Başkan Vekili Ekrem Büyükfırat amacımız istenildiğinde neler yapılabileceğini göstermektir diyerek Erzincan halkını sergiyi gezmeye davet etti.
Büyükfırat, "Engelli olmanın sebepleri arasında akraba evliliği, yaşam koşulları, çevresel ve genetik faktörler ve en önemlisi de tedbirsizlik ve kazalardır. Bugün sağlıklıyım diyen her birimiz, yarın engelli olmaya adayız. Engellilere acıyarak ya da bakıp duygulanarak sorunları çözemeyiz. Engellilerinde hayatlarını sürdürebilmeleri, çalışmaları ve kimseye bağımlı olmadan kendileri için gelir sağlamaları gerekmektedir. Onlarında yapabilecekleri işler vardır ilkesinden hareket ederek çocuklarımızın el emeği göz nuru hazırlamış oldukları elişlerini sergilemiş bulunmaktayız. Amacımız istenildiğinde neler yapılabileceğini göstermektir. Bütün engellilerimize bu hizmeti sunmak istiyoruz. Tüm çabalarımıza rağmen engellilerin bir kısmı çeşitli nedenlerle halen eğitimden yararlanamamaktadır. Buda bizleri ziyadesiyle üzmektedir. Velilerimizin bu konuya daha duyarlı davranmalarını, bu tür kurumlardan yararlanmalarını istiyoruz." dedi