Engelli Öğrenciler Tiyatro Oyunu Sergiledi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde "Dünya Engelliler Haftası' sebebiyle düzenlendiği programda Kocasinan İşitme Engelliler Lisesi tarafından tiyatro oyunu sergilendi

Engelli Öğrenciler Tiyatro Oyunu Sergiledi
Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nin Kültür Sanat Etkinlikleri çerçevesinde "Dünya Engelliler Haftası' sebebiyle düzenlendiği programda Kocasinan İşitme Engelliler Lisesi tarafından tiyatro oyunu sergilendi.
Kayseri Şehir Tiyatrosu'nda gerçekleşen programda ilk olarak konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Sibel Doğan herkesin engelli vatandaşlara yardımcı olmasını gerektiğini ifade ederek, engellilerin topluma kazandırılmasının bir görev olduğunu belirtti. Doğan, "Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komisyonu tarafından engellilerin topluma kazandırılması ve insan haklarının tam olarak eşit ölçüde sağlanması amacıyla, yani toplumdaki bireylerin farkındalığını ve engelli bireylere yönelik duyarlılığını artırmaları amacıyla oluşturulmuş bir gün" dedi.
Dünya Sağlık Örgütü'nün verilerinden yola çıkarak yeryüzünde yaklaşık 500 milyona engelli birey olduğunu belirten Doğan, Türkiye'de ise bu sayının 8,5 milyon civarında olduğunu ifade etti. Doğan, "Her insan ebetteki yaşamı boyunca sağlıklı ve mutlu olmak ister. Bunun için de elinden gelen gayreti gösterir. Ancak hayatımızda bazı olaylar bazı durumlar vardır ki farklı sıkıntılara yol açabilir" diye konuştu.
Program, Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı ve Anadolu Sakatlar Derneği Türk Halk Müziği Topluluğu'nun verdiği konser ile devam etti.
Daha sonra sahne alan Büyükşehir Belediyesi Öğretim Görevlisi Ayşen Kaya'nın verdiği mini konserin ardından Kocasinan İşitme Engelliler Lisesi tarafından tiyatro gösterimi yapıldı.
Etkinlik 80.Yıl İşitme Engelliler İlköğretim Okulu tarafından sunulan folklor gösterisi ile son buldu.