Dünya Madencilik Günü Kutlandı

Dünya madencileri tarafından her yıl bayram havasında kutlanan 4 Aralık Dünya Madencilik Günü ilk kez Türkiye'de de kutlandı.

Dünya Madencilik Günü Kutlandı
Madencilik sektörünün öncü kuruluşlarının katılımıyla Taksim'de kutlanan Dünya Madencilik Günü'nde sektör temsilcileri baretlerini takarak toplumun daha iyi şartlarda yaşamasını sağlamak için hayatlarını riske atan madencilerin bayramını kutladılar.
Madenciler adına bir konuşma yapan Madencilik Sektörü Başkanlar Konseyi Birliği Başkanı İsmet Kasapoğlu, "Bugün, 4 Aralık Dünya Madenciler Günü. Bu gün, çok eski bir yaşanmışlıktan doğmuştur. Barbara, dünya güzeli genç bir kızdır. İnançları yüzünden cezalandırılır ve terk edilmiş bir maden ocağına kapatılır. Genç kızın kaderi, hayatları yeraltında geçen madencilerle örtüşür. Madenciler de onu, kendileri için "Kurtarıcı Melek" kabul edilip "Azize" ilan ederler. İşte bugün, Santa "Azize" Barbara' nın doğum
günüdür. İnançları ve kökenleri ne olursa olsun; tüm Dünya Madencileri bu günü, yüzyıllardır bayram olarak kutlamaktadır. Biz de hayatlarını riske ederek toplumun daha iyi şartlarda yaşamasını sağlayan madencilerimizin bayramını kutluyor ve onlara minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.