Dünya Kadın Hakları Günü

CHP Uşak Merkez İlçe sekreteri Ferhan Aydın, Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ''Bugün dünya aydınlarının yaymaya çalıştığı kadın hakları ile ilgili görüşler, Atatürk tarafından dile getirilmiş ve çoğunlukla da uygulama alanına sokulmuştur'' dedi

Dünya Kadın Hakları Günü
CHP Uşak Merkez İlçe sekreteri Ferhan Aydın, Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yaptığı açıklamada ''Bugün dünya aydınlarının yaymaya çalıştığı kadın hakları ile ilgili görüşler, Atatürk tarafından dile getirilmiş ve çoğunlukla da uygulama alanına sokulmuştur'' dedi.
Ferhan Aydın parti binasında düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de kadın hakları ile ilgili değerlendirmeler yaptı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği hak ve özgürlüklerin günümüzde bile tam olarak uygulanamadığını öne süren Ferhan Aydın, Türk kadınının çağdaşlaşmasında Atatürk'ün önemli rol oynadığını söyledi.
Kadın haklarının Atatürk Devrimleri'nin en önde gelenlerinden bir tanesi olduğunu anlatan Aydın şunları söyledi; "Medeni Kanun ile erkeklerle eşit haklara sahip olan Türk kadınına TBMM tarafından 3 Nisan 1930' da kabul edilen bir yasa ile Türk kadınına belediye seçimlerine katılma hakkı tanınmıştır. Bugün dünya aydınlarının ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı 'nın yaymaya çalıştığı kadın hakları ile ilgili görüşler, Atatürk tarafından çok önceleri dile getirilmiş ve çoğunlukla da uygulama alanına sokulmuştur. Türk kadını, yüzyıllardır özlemini çektiği haklarına sahip olmada; en azimli, inançlı ve güçlü desteği Atatürk' ten almış ve çağdaş ülke kadınlarının önüne geçmiştir"