Domuz gribine yakalanan hacı kurtarılamadı

Aynı durumdaki İsmail Kondu'nun (65) sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor.  Trabzonlu İsmail Kondu...


Aynı durumdaki İsmail Kondu'nun (65) sağlık durumu ise ciddiyetini koruyor. 
Trabzonlu İsmail Kondu ile Ankaralı Mehmet Yurdakul, hac için Suudi Arabistan'da bulundukları sırada yüksek ateş ve solunum yetmezliği şikâyeti üzerine hastaneye gitti. Burada 'H1N1' virüsünden şüphelenilmesi üzerine Sağlık Bakanlığı, her iki hastayı 1 Aralık'ta Cidde'den ambulans uçakla Konya'ya getirdi. 

H1N1 virüsü tespit edildi
İsmail Kondu, Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi'ne, Mehmet Yurdakul da Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Bilinci kapalı olan İsmail Kondu ve Mehmet Yurkakul'un yapılan tetkiklerinde 'H1N1' virüsü teşhisi konuldu. Yurdakul hayatını kaybederken Kondu'nun sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

 

656 kurban verildi
Türkİye'de geçen yıl yaşanan domuz gribi salgını sonucu meydana gelen ölümler, bir süre Sağlık Bakanlığı tarafından periyodik olarak açıklandı. Ancak uygulamadan daha sonra vazgeçildi. CHP'li Bilgin Paçarız'ın soru önergesini yanıtlayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Aralık 2009 itibariyle domuz gribinden ölenlerin sayısının 507 olduğunu söyledi. 19 Ekim 2010'da açıklama yapan Müsteşar Yardımcısı Turan Buzgan ise domuz gribinden 656 kişinin yaşamını kaybettiğini belirtti.

Â