Cezaevinde Yapılan Telkari Takılar İçin Satış Mağazası Açıldı

Mardin'in Midyat ilçesindeki M Tipi Kapalı Cezaevi'nde bulunan tutuklu ve hükümlülerin yaptığı telkari gümüş işlemesi ürünlerin satışı için mağaza açıldı.

Cezaevinde Yapılan Telkari Takılar İçin Satış Mağazası Açıldı
Midyat Kent Müzesi'ndeki mağazanın açılışında konuşan Cumhuriyet Başsavcısı Yavuz Temizel, cezaevindeki 25 tutuklu ve hükümlü tarafından yapılan telkarilerin bol kazançlı ve hayırlı olması dileğinde bulundu. Temizel ve davetliler, açılışın ardından mağazada incelemelerde bulundu.
SODES projesi kapsamında bir süre önce 25 tutuklu ve hükümlüye gümüş telkari işlemeciliği kursu verildiği bildirildi. Ayrıca satış mağazasında telkari ürün üreten hükümlülere sigorta ve maaşın yanı sıra elde edilen gelirden prim imkanı sunuluyor. Ocak ayından bu yana elde edilen karın 190 bin lira olduğu belirtildi.
Tarihi kent müzedeki mağazanın açılışına; Kaymakam Fatih Akkaya, Garnizon Komutanı Hava Savunma Kur. Alb. Saim Bağcı, Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Başsavcı Yavuz Temziel, Ağır Ceza Reisi Emin Kürşat Demiralay, Cezaevi Savcısı Selim Uzun, Cezaevi Müdürü Gazi Yıdırım, hakim ve savcıların yanı sıra daire amirleri de katıldı.