Büyükbaş Hayvanların Küpeleme Çalışmalarına Başladı

Van'ın Gevaş İlçe Tarım Müdürü Suat Özek, ilçedeki çiftçilerin mağdur olmamaları için büyükbaş hayvanlarını küpeletmeleri gerektiğini belirtti.

Büyükbaş Hayvanların Küpeleme Çalışmalarına Başladı
Konu ile ilgili İHA muhabirine açıklamalarda bulunan İlçe Tarım Müdürü Suat Özek, büyükbaş hayvan sahiplerinin 13 Aralık 2010 tarihine kadar İlçe Tarım Müdürlüğü'ne başvuruda bulunmaları gerektiğini belirtti. Söz konusu tarihten sonra hayvanları küpeleme işlemi ile aşılanma çalışmalarının yapılmayacağını söyleyen Özek, "İlçe Tarım Müdürlüğü olarak bütün merkez ve köy muhtarlarımıza küpeleme işlemi programı ve tarihleri bildirildik. Bu program dahilinde zaman darlığı nedeniyle herhangi bir aksaklığın yaşanmaması için müdürlüğümüz muhtarlara verdiği çalışma gününde çiftçilerimizin işletmelerinde bulunmaları, küpesiz olan büyükbaş hayvanlarını küpeletme işlemini gerçekleştirmeleri gerekmektedir. Çiftçilerimiz müdürlüğümüzden ya da muhtarlardan çalışma günlerini öğrenebilirler" dedi.
Büyükbaş hayvanlarını küpeletmeyen vatandaşları ileride herhangi bir işlem yapılamayacağı gibi aşılama ve bankaların tanıyacağı kredi ve teşviklerden de yararlanmayacağını ifade eden Özek, kredi ve teşviklerden yararlanmak isteyenlerin mutlaka küpeleme işlemini yapmaların zorunlu olduğunu söyledi.