Bursaspor'da tek hedef, galibiyet

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Bursaspor, yarın deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı için İstanbul'a hareket etti. 'Ardiles' isimli ami

Spor Toto Süper Lig'de zirve mücadelesi veren Bursaspor, yarın deplasmanda oynayacağı Beşiktaş maçı için İstanbul'a hareket etti. 'Ardiles' isimli amigonun hazırladığı dualı suyla takımı yolcu ederken teknik direktör Ertuğrul Sağlam ve futbolcular, tek hedeflerinin galibiyet olduğunu söyledi.

Bursaspor Fiyapı İnönü Stadı'nda yarın oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Özlüce Tesisleri'nde otobüse binen Bursaspor kafilesi Mudanya'dan deniz otobüsüyle İstanbul'a hareket edecek. Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan başkanlığındaki kafilede 19 futbolcu ve 2 kaleci yeraldı.

Hareket öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, önemli bir maça çıkacaklarını söyledi. Sağlam, "Bizim için liderle aramızdaki puan farkının açılmaması açısından önemli bir maç olacak. Trabzonspor'un dün akşam kazanmasının adından puan farkını azaltmak için sahaya çıkacağız. Keyfli bir maç olmasını bekliyoruz. Her şeyden önemli fair play ruhuna uygun ve dostane bir havada gelmesini bekliyoruz." dedi.

Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Mesut Mestan ise yeşil - beyazlı taraftarların stada alınacak olmasını kendilerinin çok mutlu ettiğini kaydetti. Sezonun ikinci yarısında kendilerinin de Beşiktaş taraftarlarını en iyi şekilde misafir edeceklerini belirten Mestan, "Ligde kolay maç yok. Geçen sezon olduğu gibi bu sezon da mücadelemizi sürdürüyoruz. Deplasmanlarda da kazanmak gerekiyor. İyi oynayanın, hak edenin kazanmasından yanayız. Taraftarlarımızın sahaya alınmasına da ayrıca çok sevindik." diye konuştu.

Bursaspor'un futbolcusu Sercan Yıldırım da Beşiktaş karşısında zorlu bir maça çıkacaklarını kaydetti. Sercan Yıldırım, şöyle devam etti: "Zorlu bir maç bizi bekliyor. İnşallah galip gelen taraf biz oluruz. Trabzonspor yendi, liderliğini korudu. Biz de liderlik kovalıyoruz, o yüzden hafta içi iyi çalışma yaptık,. Kayseri galibiyeti moral oldu bize. İnşallah galip geliriz. Beşiktaş'tan 7 puan önde çıkıyoruz. Her türlü avantaj bizde. Sahaya çıkıp görevimizi yapıp 3 puan almak istiyoruz. Geçen hafta bir altımızdaki rakibi yendik bizim için avantajdı."

Bursaspor'un sol kanat oyuncusu Vederson da galibiyet için İstanbul'a gideceklerini dile getirdi. Brezilyalı futbolcu, "Çok zor bir deplasman. Hem zor hem de önemli maç bizim için. Ama galibiyet için İstanbul'a gidiyoruz. Taraftarlarımız her zamanki gibi bize destek veriyor, Taraftarımız sayesinde her zaman bir oyuncu fazla oynuyoruz. Bu sefer biraz zor ama; galibiyet almak lazım." diye konuştu.

"ONLARLA BERABER OLAMADIĞIM İÇİN ÜZGÜNÜM"

Sakatlığı sebebiyle kafilede yer almayan Ali Tandoğan otobüse gelerek takım arkadaşlarıyla tek tek görüştü. Takımdaki arkadaşlığın üst seviyede olduğunu anlatan Ali Tandoğan, "Tabiî ki onların yanında olmayı çok isterdim. Ancak çalışmam gerekiyor. Takımda çok iyi arkadaşlık var. Biz çok iyi takımız. Belki bu hafta takımla birlikte çalışmalara başlayacağım." dedi.

OKUNMUŞ SUYLA UĞURLADI

Bursaspor'un ünlü amigosu 'Ardiles', takımı Beşiktaş deplasmanına okunmuş suyla uğurladı. Cuma namazı sonrası özel olarak takım için dua ettiğini kaydeden Ardiles, "Ben takımı okunmuş suyla yolcu ettiğim tüm maçları kazandık. Bu maç için de özel dua hazırladım. İnşallah Beşiktaş'ı yeneceğiz. İki takım taraftarlarının da izlemesine izin veren herkese teşekkür ederim, biz de Beşiktaş taraftarlarını en iyi şekilde ağırlayacağız." ifadelerini kullandı.

MUHTEMEL 11

Bursaspor'un yarın akşam Fiyapı İnönü Stadında Beşiktaş karşısında mücadele edecek muhtemel ilk 11'i şu şekilde

Dimitar İvankov, Ömer Erdoğan, (İbrahim Öztürk – Milan Stepanov) Vederson, Mustafa Keçeli, Gustav Svenson, Federico İnsua, Ozan İpek, Volkan Şen, Pablo Batalla, Turgay Bahadır.