Bülent Arınç: 'Büyük Sıkıntıların Yaşandığı Eski Dönemler Geride Kaldı'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Büyük sıkıntıların yaşandığı eski dönemler artık geride kaldı" dedi.

İhracatçı ve Sanayici İşadamları Derneği'nin İstanbul Radisson Otel'de düzenlenen toplantısına katılan Arınç, Türkiye'nin dünü ve bugününde yaşananlara değindi. Bülent Arınç, AK Parti iktidarıyla birlikte Türkiye'nin başta ekonomi olmak üzere bir çok alanda ilerlemeler kaydettiğini söyledi. Ekonomik gelişmelere dikkat çeken Arınç, "Her ay maaşlar ödeniyor, artışlar yapılıyor. İşçi ve memurun parasında eksiklik yok. Türkiye 2 yıldır IMF'siz yoluna devam ediyor. Kendileri 'Türkiye'nin bize ihtiyacı yok'
diye ilan etti. IMF, Türkiye örneğini takibe aldı. Bir çok kesim bize 'IMF ile anlaşın' dedi. Biz buna direndik. O kriz döneminde böyle bir para alsaydık altında kalırdık. Fakat biz kendi kaynaklarımızı ve imkanlarımızı kullanmayı tercih ettik. Herkes ona göre önlemini aldı" dedi.
Bülent Arınç konuşması sırasında işsizlik konusuna da değindi. İşsizliği sıfırlamanın mümkün olmadığının altını çizen Bülent Arınç, "Her sene 500 bin nüfus ekleniyor. İşsizlik mutlaka olacak. Bunu asgariye indirmemiz lazım" diye konuştu.
Türkiye'de daha önce de çok defa krizler yaşandığını ifade eden Arınç, büyük sıkıntıların yaşandığı eski dönemlerin geride kaldığını söyledi. Arınç, batık bankaları hatırlatarak, "Bankalar artık ayaklarını sağlam basıyorlar. Finans sektöründe ciddiyet var, başarı var. İhracatı daha da arttırmak istiyoruz. İhracat rakamları eski güzel günlerini aşmaya başladı" ifadelerini kullandı.
Ekonomik ve siyasi istikrarın birbirinden kopamayacağını da belirten Arınç, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Ekonomik ve siyasi istikrar birbirinden asla kopamaz. Adeta siyam ikizleri gibiler. Geçmişteki çekişmeler, kuyular kazmalar Türkiye'ye çok şey kaybettirdi. Ama artık bu dönemler geçmişte kaldı."
Arınç, Türkiye'nin dünya ülkeleriyle olan ilişkilerine de dikkat çekerken, "Cezayir'in bağımsızlığında Fransızların yanında olan bir Türk dış politikası vardı o tarihlerde. Rahmetli Özal ne büyük bir insanmış ki, bizzat Cezayir'e gitti ve Cezayir halkından özür diledi yaptığımız hatadan dolayı. Cezayir'in bağımsızlığında çekimser kalan ve Fransızların yanında yer alan 60'lı yılların politikası, onun tek bir örneği var. İsrail devleti kurulduğu zaman ABD'den sonra ilk tanıyan ülke Türkiye. Bizim
yaptığımız bu değil. Biz, bağımsızlığını kazanan bütün ülkeleri ilk tanıyan ülke olduk. Biz, hiçbir zaman başımızı öne eğmeyecek güzel işler yapmışız" dedi.
Arınç konuşmasında ayrıca, ağırlıklı olarak ihracatın ele alınacağı bir televizyon kanalına ilişkin çalışmaların da sürdüğü müjdesini verdi.