Belediye Başkanından Kadınlara Övgü

Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk Kadınına Seçme ve Seçilme hakkının verilmesinin yıldönümü sebebiyle açıklama yaptı.

Belediye Başkanından Kadınlara Övgü
Belediye Başkanı Cemal Akın, Türk kadınlarının her alanda büyük başarılara imza attığını, bunun da temelinde Mustafa Kemal Atatürk'ün kadınlara verdiği değerin bulunduğunu söyledi. Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk kadınlarına duyduğu güvenin kadın-erkek eşitliğinin kabulünde temel oluşturduğunu da belirten Başkan Akın, "5 Aralık 1934'de Türk kadınına milletvekili seçme ve seçilme hakkı verilmiştir. Batı ülkelerinde olmayan bu seçme ve seçilme hakkı Türk kadınlarına güç katmıştır. Bilimde, tıpta, edebiyatta, sanatta, basında, siyasette ve daha birçok alanda Türk kadınları başarıları ile adlarını tarihe yazdırmışlardır. Dünyanın ilk kadın savaş uçağı pilotu bir Türk kadını olan Sabiha Gökçen'dir" dedi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, "Aydınlık geleceğimizin hazırlanmasında büyük emekleri olan kadınlarımızın Kadın Hakları Günü'nü kutlarken, kadınlarımızın eşit şartlarda birey olmalarının yolunu açan Mustafa Kemal Atatürk'ü de saygı ile anıyor, bu ülke için emek vermiş tüm kadınlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyorum" dedi.