Bakan Eker: Et ve Balık Kurumu piyasada denge sağlanıncaya kadar regülasyon görevini sürdürecek

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Et ve Balık Kurumu'nun et piyasasında denge sağlanıncaya kadar regülasyon görevini sürdüreceğini ifade et

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Et ve Balık Kurumu'nun et piyasasında denge sağlanıncaya kadar regülasyon görevini sürdüreceğini ifade etti. Bakan Eker, kasaplık ve besilik canlı hayvan ithalatıyla ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Konya Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü'ndeki Kuraklık Test Merkezi'nin açılışına katılan Bakan Eker, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Et ithalatının yılbaşından sonra da devam edip etmeyeceği yönündeki bir soru üzerine Bakan Eker, bugüne kadar spekülatif haberler yayınlandığını, ancak bu haberlerin gerçekleşmediğini dile getirdi. Türkiye'de bu yıl her seneki kadar kurban kesildiğini, kurbanlıkların hepsinin de satılmadığını hatırlatan Eker, şöyle konuştu: ''Besicinin elinde kalan bu kurbanlıkları Et ve Balık Kurumu olarak satın alırız dedik ve bir kısmını da satın aldık. Dolayısıyla aldığımız tedbirlerle de fiyatlar düşüş eğilimine girdi. Tabii henüz bizim arzu ettiğimiz düzeyde değil hala üretici fiyatları ile tüketici fiyatları arasında bir dengesizlik var. Yani piyasa tam bir dengeye oturmuş değil. Bu durum son açıklanan enflasyon rakamlarına da yansıdı. Piyasada denge sağlanıncaya kadar bu regülasyon görevini Et ve Balık Kurumu yürütecek."

Bakan Eker, kasaplık ve besilik canlı hayvan ithalatıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.