Bahçeli: AK Parti artık nadasa çekilmeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türkiye'nin sorununun Beka meselesi olduğunu söyledi. Türkiye'nin artık yol ayrımına geldiğini kaydeden Bahçeli ülkede kargaşa ve kaos ortamının var olduğunu savundu. Bahçeli, "AK Parti iktidarının verimi düştü. Artık nadasa çekilmeli." dedi.

Bahçeli: AK Parti artık nadasa çekilmeli
Bahçeli, Kırıkhan Belediyesi tarafından yaptırılan otogarın açılışını gerçekleştirdi. Bahçeli, burada yaptığı açıklamada, AK Parti iktidarının artık nadasa çekilmesi gerektiğini söyledi.Hükumeti değişik siyasi taktikler peşine düşmekle suçlayan Bahçeli "Ayrıştırmayı, çatışmayı ve gerimi benimseyen bir Ak Parti görüyoruz. Sürekli bir gerilim stratejisi ve çatışma yoluyla başarısız kalan iktidarının üzerini örtmeye çalışıyorlar. Milli bir gafletin içindeler. Türkiye'yi 36 unsura bölerek ne elde etmeye çalışıyorsuz?. Bununla kime hizmet ediyorsun. Türkiye'nin meselesi artık beka meselesidir. Türkiye artık yol ayrımına geldi.Çünkü Türkiye'de kaos ve kargaşa ortamı hakim. İş işten geçtikten sonra dizimize vurmanın anlamı yok." dedi.

Teröre siyasallaşma verildiği takdirde hakkımızı alıyoruz diye düşünenlerin sürekli yeni talepleri olacağını söyleyen Bahçeli "İmralıdaki cani süre tanıyor. İsteklerimi yerine getirmezseniz eylemsizlik kararı sonlanır diyor. Bunlara iştediklerinin alayını verseniz dahi daha da ister. Türkiye'de terörün kökünü kazımalı ama bu millet bölünmemeli." şeklinde konuştu.

 

"KAPALI NE KALDI Kİ BU NEYİN AÇILIMI?"

Demokratik açılımı eleştiren Bahçeli şöyle konuştu "Ver ver nereye kadar.Kapalı ne kaldı ki neyin açılımından bahsediyorsunuz? PKK'nın Kürtçe konuşan kardeşlerimi temsil hakkı yoktur. Terör arttıkça tavizde artar. Ülkede bölünme tehdidi var olur. Örneğin ülkede tehditler arttı."

AK Parti'nin yorulup yıprandığını hırpanlanmış bir siyasi parti haline geldiğini de kaydeden Bahçeli, "AK Parti iktidarına 'dur' demek lazım. Bugün AK Parti'nin verimi düştü. Nadasa çekilmeli. Biz MHP olarak iktidara talibiz. Sevgi tohumları ekmek için iktidara talibiz. AK Parti'nin 8 yıllık tahribatını, ayrıştırmalarını çözebilmek için talibiz." ifadelerini kullandı.

Başbakan Erdoğan'ı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü ülke gündeminden uzak kalmakla suçlayan Bahçeli, "Beyanatı havada veriyorlar. Dünyada gezmediği ülke kalmadı. Cumhurbaşkanı ve Başbakan dış dünyaları ziyarette yarış halindeler. Biraz ülkede kalın. Toplumun içinde bulunduğu cinneti fark edin. Toplumsal rehabilitasyona ihtiyaç var." şeklinde konuştu.