Arıtması Olmayan Fabrikalara Geçit Yok

Bursa'da arıtmasız çalışan işletmelere karşı mücadele başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'nde Kestel ve Gürsu bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi

Arıtması Olmayan Fabrikalara Geçit Yok
Bursa'da arıtmasız çalışan işletmelere karşı mücadele başlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'nde Kestel ve Gürsu bölgesinde faaliyet gösteren sanayicilerle bir araya geldi. Altepe, çevre kirliliğinin sanayicilerle iş birliği yapılarak çözülebileceğini, Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'nin bölge için örnek bir proje olduğunu söyledi.
Başkan Recep Altepe, Kestel ve Gürsu'daki sanayi bölgeleri ile mesken atıklarının arıtıldığı Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'ni ziyaret etti. Kooperatifin çalışma alanları ve kapasitesi hakkında Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Genel Müdürü Mehmet Aydın'dan brifing alan Altepe, daha yaşanabilir bir Bursa için sanayicilerin de üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Altepe, kooperatif yöneticileri ile birlikte tesisin arıtma havuzlarını inceledi.
Arıtmasız çalışan işletmelerle ilgili çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Başkan Altepe, Bursa'nın en önemli eksikliğinin derelerin kirliliği ve atık sular olduğunu kaydetti. Bursa'nın bir sanayi şehri olması nedeniyle zehirli atıklarla su, toprak ve havanın kirlendiğine dikkat çeken Başkan Altepe, "Bu bizim için en önemli sıkıntımız. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak valilikle birlikte önemli çalışmalar yürütüyoruz. Şu anda kentin doğusundaki Kestel, Gürsu sanayi bölgeleri ve evsel atıklarının arıtıldığı Yeşil Çevre Arıtma Tesisleri'ndeyiz. Sanayicilerimizle birlikte derelerimizin temiz akması konusunda arıtma tesislerine bağlı olmayan firmaların bağlanması, tesisin eksikliklerinin giderilmesi konusunda ve tesis atıkların bertarafı konusunda yapılabilecekleri de gözden geçirdik. Zaman içinde bu bölge örnek bir tesis olacak. BUSKİ ile Yeşil Çevre Arıtma Tesisi arasında yürütülecek örnek çalışma ile Bursa derelerini kirleten önemli bölgelerden biri olan doğu bölgelerindeki sıkıntılar çözülecek. Bizden sonraki nesle daha temiz bir Bursa bırakmayı amaçlıyoruz. Bu sorumluluğu hep birlikte duymak zorundayız. Bu konuyla ilgili arıtmasız çalışan işletmeler için verdiğimiz süreler doldu. Bundan sonra denetimlerimiz valilikle birlikte arttırılacak" diye konuştu.
Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Burkay ise, Bursa'nın doğu bölgesindeki Gürsu, Kestel ve Barakfakih bölgelerinin sanayi ve evsel arıtma ihtiyacını karşılayan Yeşil Çevre Arıtma Kooperatifi'nin Türkiye'de sosyal sorumluluk anlamında yapılan en önemli projelerden biri olduğunu söyledi. Şehrin doğu bölgesindeki fabrikalar ve evlerin atıklarının burada arıtıldığını dile getiren Burkay, "Gelecek nesillere daha temiz bir Bursa bırakmak ve derelerin daha temiz akması için bu tesis çok önemli. Bu tesis, bölgedeki sanayicilerin  ilgili belediyelerle yaptığı uyumlu çalışmanın meyvesidir. Türkiye'de bir örneği daha yok" dedi.