Akyazı'daki Eylemler 200. Haftasına Girdi

Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu tarafından yürütülen hak ve adalet mücadelesi 200. haftasına girdi. Eyleme destek veren SAGİR mensupları, platform temsilcilerine "Direniş Beratı" takdim etti

Akyazı'da başlayan başörtüsü direnişi 200. hafta basın açıklamasıyla devam etti. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'nun eylemine Türkiye Başörtüsü Platformları ve Sakarya Adalet Girişimi (SAGİR) tarafından destek verildi. SAGİR adına kısa bir selamlama konuşması yapan Beytullah Önce, Akyazı'da devam eden hak, adalet ve özgürlük mücadelesinin Türkiye'nin tüm şehirlerine ve ilçelerine güzel bir öncülük ve örneklik teşkil ettiğini belirtti. Daha sonra Türkiye Başörtüsü Platformları adına Kadrican Mendi, 200. açıklamayı okudu. Mendi, "Hakka şahit olma bilinci ve iradesiyle yürüyüşü devam ettiren Akyazılı Başörtüsüne Özgürlük Platformu'ndaki kardeşlerimizi tek tek övecek değilim, zira yaptıkları şey tek tek kahramanlıklar değil, onların başardığı bundan çok daha önemli bir şeyi; tek başına kusurlu, hatalı, unutkan, zalim olan insanın, Allah yolunda bir araya geldiklerinde nasıl doğruyu, güzeli temsil eder hale geldiklerini göstermeleridir. Bugün milyonluk şehirlerin cesaret edip gösteremediği kararlılığı sabrın ve iradenin bir ilçede başarılabileceğinin örneğidir. Akyazı işte bu yüzden eğer Urfa'ya şanlı, Antep'e Gazi diyorsak Akyazı'da 'Sadık' sıfatını göğsünde liyakatle taşımaya layıktır" dedi.
Basın açıklamasından sonra eylemlerin 200. haftasına girmesinin adına Sakarya Adalet Girişimi tarafından hazırlanan Direniş Beratı takdim edildi. Akyazı Başörtüsüne Özgürlük Platformu adına beratı alan İrfan Alemdar, platform bileşenlerine bugüne kadar verdikleri destekten ötürü teşekkür etti.