AK Parti'li Şahin: Dünya fokur fokur kaynıyor, Türkiye tıkır tıkır işliyor

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, küresel krizden çıkan dünyanın birçok ülkesinde sıkıntılar yaşandığını, Türkiye'de ise sistemin sorunsuz i

AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, küresel krizden çıkan dünyanın birçok ülkesinde sıkıntılar yaşandığını, Türkiye'de ise sistemin sorunsuz işlemeye devam ettiğini söyledi.

AK Parti İl Başkanlığı'nda düzenlenen 'Halk Günü' toplantısına bu hafta nöbetçi vekil olarak Mehmet Şahin katıldı. Şahin, toplantı öncesi gazetecilere yaptığı açıklamada, Engelliler Haftası nedeniyle tüm özürlü vatandaşların haftasını kutladığını belirtti. Türkiye'de sayısı yaklaşık 6 milyona ulaşan engellilerin AK Parti hükümetiyle haklarının anayasayla teminat altına alındığını ifade eden Şahin, 2010 yılı itibariyle 8 bin istihdam sağlandığını bildirdi.

Küresel ekonomik kriz nedeniyle dünyanın birçok yerinde hala sıkıntılar yaşanırken Türkiye'nin emin adımlarla yolunda ilerlediğini vurgulayan Şahin, "Şu günlerde Türkiye'de sistem tıkır tıkır işlerken dünyada fokur fokur kaynıyor. Tabi ki diğer ülkelerin kendi iç sorunlarıyla, ekonomik sorunlarıyla, öğrenci ve işçi olaylarıyla boğuştuğu bir dünyada Türkiye'nin bu kadar istikrarlı ilerlemesi ve sorunlarını çözmesi birilerini rahatsız ediyor. Maalesef ilimizde de benzer, hepimizi üzen nitelikli iftiralardan medet uman, haysiyet cellâtları bizleri ve AK Parti camiasını da farklı göstermeye çalışıyor. İşte bu yüzden bugün bizim için çok önemli. Biz kurşunla perçinlenmiş bir binanın tuğlaları gibiyiz. İçte ve dışta hiç bir gücün milletimizin AK Parti'ye bakışını değiştirmeyeceğini belirtmek istiyorum." diye konuştu.

Geçen hafta Suriye'ye yaptığı ziyarete de değinen Şahin, burada katıldığı toplantıda katılımcı ülkelerin oy birliğiyle Türkiye'nin Asya Parlamentosu Başkan Yardımcılığı'nı kazandığını anlattı.

Türkiye'nin her geçen gün uluslar arası camiada prestijini artırdığını kaydeden Şahin, şunları söyledi: "Türkiye bugün dünya gündemini belirleyen bir ülke konumuna geldi. Türkiye'de bugün kişi başına düşen milli gelir 13 bin doları geçti. Türkiye, bugün gayri safi milli hâsılası trilyon dolarlara ulaşan bir ülke. Bu kadar kısa zamanda kat edilen mesafe, dünya tarafından takdir ediliyor. Türkiye geliştikçe, büyüdükçe, engelleri aştıkça içerden ya da dışarıdan söyleyecek kelimesi kalmayanlar bugüne kadar kimsenin aklına gelmeyecek şeylerle AK Parti hükümeti ve Türkiye'nin önünü kesmeye çalışıyorlar. Bizim hiç kimseye veremeyeceğimiz hesabımız yok. Her şeyi milletimiz için yapıyoruz."