Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak:

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konak İlçe Başkanlığı ve Empati Denizi Kültürel Etkinlikler Platformunun ortaklaşa düzenlediği 3 Aralık Engeller Günü etkinliği, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İl Başkan Yardımcısı Hami Karacan ile birçok engelli STK ve derneklerinin katılımıyla gerçekleştirildi

Ak Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak:
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Konak İlçe Başkanlığı ve Empati Denizi Kültürel Etkinlikler Platformunun ortaklaşa düzenlediği 3 Aralık Engeller Günü etkinliği, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak, İl Başkan Yardımcısı Hami Karacan ile birçok engelli STK ve derneklerinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Fatih Koleji'nde düzenlenen geceye AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan ve Empati Denizi Kültürel Etkinlikler Platformu Kurucusu Murat Pekdilber evsahipliği yaparken, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömür Kabak da engellilere sağlanan hakların bir lütuf değil, insan hakkı olduğuna vurgu yaptı. Ömür Kabak, "Engelli duruma düşmek, hiçbir zaman acizlik veya hayatın sonu olarak değerlendirilmemelidir. Kimsenin de engelli vatandaşlarımıza engel üretmek, zorluk çıkarmak gibi bir hakkı olamaz. Büyük bir gururla ifade etmeliyim ki, engellilerimiz konusunda en önemli hizmetlerin altında, AK Parti hükümetinin imzası bulunmaktadır. Cumhuriyet tarihinde ilk defa engelli kardeşlerimizle ilgili bir kanun çıkarıldı. AK Siyasette engelli kardeşlerimizin eğitimden sağlığa, ekonomiden sosyal hayata kadar tüm meselelerine hep insan odaklı bakılıyor. AK Parti Sosyal İşler Başkanlığı bünyesinde kurulan 'Özürlüler Koordinasyon Merkezi' ile de bir ilki gerçekleştirdik. 81 ildeki bu merkezler, engellilerimizin başları dara düştüğünde ilk gittikleri yer halini aldı. Sosyal devlet olmanın gereğini sözde değil, özde gerçekleştiriyoruz. 12 Eylül Anayasa referandumunda engelli kardeşlerimizi de kapsayan pozitif ayrımcılık ilkesi kabul edilmiştir. Bütün engellerin sevgi, saygı ve dayanışmayla aşılacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu.
"SAYIN KOCAOĞLU İSTANBUL'U ÖRNEK ALSIN"
Empati Denizi Kültürel Etkinlikler Platformu kurucusu Murat Pekdilber de CHP'li Büyükşehir Belediyesi'nin ve tüm ilçe belediyelerinin engellilere olan duyarsızlıklarına, engelliler için hiçbir proje üretilmediğine dikkat çekti. Pekdilber,"En basitinden bu anlamlı gün için yapılan faaliyet ve etkinliklere bir bakın. Bir de İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne ayırdığı programları bir araştırın. Bu bile İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin engellilere gösterdiği duyarsızlığın kanıtıdır. Sayın Aziz Kocaoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni örnek alsın" dedi.
AK Parti Konak İlçe Başkanı Latif Özkan ise herkesin aslında birer engelli adayı olduğunu söyledi. Özkan, "Türkiye'de yüzde 12 engelli vatandaşımız var. Geri kalan yüzde 88 ise birer engelli adayıdır. Engellilerimiz bizlerden sadece anlayış, saygı bekliyor. Bizlerden daha çok daha yaratıcı eserler ortaya koyabileceklerini, en önemlisi onların insan olduklarını unutmamızı istiyorlar. Engelliler, sadece, kendilerine ilgiyle, sevgiyle ve anlayışla yaklaşılmasını ve sorunlarına duyarlılık gösterilmesini beklemektedirler. Bizlere düşen görev her alanda onların elinden tutmak, her konuda yardım etmektir. Engelliler için sadece 3 Aralık tarihi yetmez" dedi.