Ak Parti İlçe Başkanlığı'ndan Başbakan'a Mektup Yarışması

AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle "Başbakan'a Mektup" yarışması düzenliyor.

Ak Parti İlçe Başkanlığı'ndan Başbakan'a Mektup Yarışması
AK Parti Bağlar İlçe Başkanı Cevdet Kara, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle kentte bulunan engelli vatandaşlara yönelik kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Düzenlenen kahvaltıya kentte bulunan engelli dernekleri başkanları ve üyeleri katıldı. Kara, "Engellilerimizin sağlık durumları anayasal güvence altına alındı. Önemli eksikliklerden biri olan otizm hastalığı ile mücadelede ülke olarak çok gerideyiz. Türkiye'de 31 ilimizde otizm merkezi olmasına rağmen Diyarbakır'da böyle bir otistik çocuk
eğitim merkezi yok. Biz de bunun için çalışma başlattık. 6 Aralık Pazartesi günü 'Engelli'den Başbakan'ımıza Mektup ve Şiir Yarışması' düzenliyoruz. Bu yarışmaya bütün engelli kardeşlerimiz ve aileleri katılabilir. Yarışmaya en fazla iki sayfa olacak şekilde sıkıntılarını veya hayatlarını anlatan yazı veya şiir ile katılabilirler.İlk 3'e seçilen mektupların sahiplerine ödül verilecektir" açıklamalarında bulundu.
Kara, "Amacımız engelliler ile ilgili toplumsal duyarlılığı artırmak ve Başbakan'a iletmektir. Biz de buna bir nebze olsun katkı sunmak adına engelli derneklerimizin yöneticileri ve üyeleri ile birlikte çalışarak engelli vatandaşlarımızın hayatlarını daha rahat sürdürebilmelerine yardımcı olmaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Yarışmayı kazananların, ödüllerini 1 Ocak 2011 tarihinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden alacakları belirtildi.