Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi Eskişehir'de

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti'nin değişim siyaseti uyguladığını belirterek, "Yerel yönetim hizmetlerinde insani ve demokratik değerler olduğunu" söyledi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti'nin değişim siyaseti uyguladığını belirterek, "Yerel yönetim hizmetlerinde insani ve demokratik değerler olduğunu" söyledi.
AK Parti İl Teşkilatı'nın Saffan Otel'de düzenlediği, Eskişehir AK Parti İl Yerel Yönetimler Şurasına katılan Tanrıverdi, küresel bir köy haline gelen dünyada değişim, her alanda olduğu gibi yerel yönetimleri de yeniliklere zorlandığını belirterek, "Hizmet alanı içinde yaşayan herkese modern, ulaşılabilir ve kaliteli hizmet üretilmek zorundadır. Günün getirdiği teknolojik yenilikleri, yeni hizmetleri insanlara sunmak en başlı görevleri arasındadır. Şehirlerimiz değişimin ve yeniliklerin merkezidir. Biz AK belediyecilik anlayışıyla değişimden yana olduk" diye konuştu. Tanrıverdi ayrıca AK Partili Yerel Yöneticilerin dünya çapında da başarılı olduğunu vurgulayarak, "Türkiye'nin son dönemde uluslarası platformda gösterdiği performans yerel yönetimlere de sirayet etmiştir. Bir çok şehrimiz yaptığı çalışmalarla, ortaya koyduğu projelerle dünya kentlerine örnek olurken bazı yerel yöneticilerimiz de uluslarası kuruluşların yönetimlerinde yer almaktadır. Geçtiğimiz Ekim ayı içerisinde AB nezdindeki Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi'nde Başkan Yardımcılığına Antalya Muratpaşa Belediye Meclis Üyemiz Gaye Doğanoğlu ve Dünya Tarihi Kentler Birliği Yönetim Kuruluna Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Akyürek seçilirken, son olarak 16-20 Kasım tarihleri arasında Meksika'nın Başkenti Mexico City'de yapılan Dünya Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Teşkilatı Başkanlığına da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş aday oldu. Lizbon Belediye Başkanı'da aday oldu, ancak başarılı olamayacağını anlayınca son saatte adaylıktan çekildi ve başkanlığa Topbaş seçildi" dedi. AK Parti'nin belediyeler arasında ayırım yapmadığını ifade eden Tanrıverdi, "Belediyelerin ve İl Özel İdarelerin payları yasa çerçevesinde aynı oranda dağıtılmaktadır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin payı ile Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin payı aynıdır" şeklinde konuştu.