Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Kadına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesinin 76. Yıl Dönümünü Kutladı.

AK Parti Adana İl Kadın Kolları 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle İl Başkanlığından yürüyerek Atatürk Parkında basın açıklaması yaptı.

Ak Parti Adana İl Kadın Kolları Kadına Seçme Seçilme Hakkının Verilmesinin 76. Yıl Dönümünü Kutladı.
İl Kadın Kolları Başkanı Emine Karaköse yaptığı açıklamada "Bugün burada kadına seçme seçilme hakkı verilmesinin 76. Yıldönümünü kutluyoruz. Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunda cephede omuz omuza mücadele eden kadınlarımıza bu hakkı 5 Aralık 1934' te Atatürk'ün önderliğinde TBMM vermiştir. Bugün AB içerinde yer alan birçok ülkeden daha önce bu hakka sahip olduk. Bir yasanın çıkması ya da bir hakkın verilmesi yetmiyor, ne kadar uygulanabilir olduğu çok daha önemli ve anlamlıdır. Kadınlar yıllarca dünyada ve ülkemizde toplumsal hayat içinde yeterince yer alamamışlardır. Zaman içerisinde kadınlarımız siyasette, hukukta ekonomide, teknolojide ve sosyal hayatın içerisinde daha çok yer almaya başlamıştır. Bununla beraber ülkemizde ve dünyada toplumsal hayatın gelişimi ve kazanımları artmıştır" dedi.
TBMM'ye ilk olarak kadın milletvekili 1935 seçimlerinde katıldığını ifade eden Karaköse, " Kadın milletvekili oranı yüzde 4,5'du. Uzun bir süre meclisteki kadın sayımız artmammış hatta azalmıştır. Ta ki AK Parti dönemine kadar. Anayasamızda ve medeni kanunda yaptığımız düzenlemelerle kadına karşı ayrımcılığın önüne geçen, özgürleştirici adımlar attık. Hatta pozitif ayrımcılığı anayasal güvence altına aldık. Başta Başbakanımız ve Genel Başkanımız olmak üzere AK Parti Döneminde siyasette kadına daha çok yer verilmiştir. TBMM'deki kadın vekil sayısı yüzde 10'lara çıkmıştır. Bu sayı tabi ki yeterli değildir. Temennimiz, çalışmalarımız meclise giren kadın sayısının artması yönünde olacaktır. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi 2011 seçimlerinde TBMM'de daha fazla kadın vekil göreceğiz" dedi.