Ak Parti 5. Bölge Eğitim Toplantısı Kars'ta Yapıldı

AK Parti 5. Bölge Eğitim Toplantısı Kars'ta yapıldı.

Ak Parti 5. Bölge Eğitim Toplantısı Kars'ta Yapıldı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Haluk İpek, Türkiye'de siyasi kriz ve ekonomik krizlerin olmadığını ve bunu yapmak isteyenlerin de başaramadığını vurguladı.
Genel Başkan Yardımcısı İpek, AK Parti'nin 8,5 yıl önce aldığı ülkeyi 8,5 yıl öncesinden çok daha ilerilere taşıdığını diğer devletlerle rekabet eder duruma getirdiklerini vurguladı.
Artvin, Ardahan, Iğdır ve Kars illerinin milletvekilleri ve yöneticilerinin katıldığı Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 5. Bölge Eğitim Toplantısı'na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı Ankara Milletvekili A. Haluk İpek seçim startını Kars'tan verdiklerini belirtti. Kars DSİ Toplantı Salonu'nda yapılan 5. Bölge Eğitim Toplantısı'nda 8,5 yıllık AK Parti iktidarının durum değerlendirilmesi yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan toplantıda söz alan
AK Parti Kars İl Başkanı Av. Ensar Erdoğdu, toplantının temel amacının 2011 yılında yapılacak genel seçimlere start vermek olduğunu söyledi.
Av. Erdoğdu; "AK Parti kurulduğu 2002'den günümüze kadar 4 seçim yaşadı. Son referandumu da sayarsak 5 büyük sınavdan geçti. Bunlardan iki tanesi 2002 ve 2007 yıllarındaki genel seçimler yine 2004 ve 2009 yıllarında yapılan yerel seçimler. Biz bu seçimlerden alnımızın akıyla çıktık ve bütün seçimlerden başarıyla çıktık, 1. olduk. 2011 yılında yapılacak olan seçimlerde de yine aynı başarıyı tekrar yaşayacağımıza olan inancımız tamdır. Biz bu vesile ile teşkilat olarak çok yoğun bir çalışma içersindeyiz"
dedi.
Daha sonra söz alan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ankara Milletvekili Av. Haluk İpek, 2011 yılında yapılacak olan seçimlerin startını Kars'tan verdiklerini kaydetti.
Av. Haluk İpek; "Ecdada ne kadar şükretsek, ne kadar ansak, ne kadar yad etsek azdır. Ama onları anarken aynı zamanda bugün yaşayan bizlerin çok önemli bir sorumluğu var. Bize bu toprakları, bu vatanı bırakan ecdada en önemli sorumluluğumuz bu ülkeyi çok iyi yönetmek, çünkü dünyada yalnız yaşamıyoruz. Diğer ülkeler de var, onlarda da insanlar var, yöneticiler var. Onların da kaynakları var, onlar da bu dünyada belli bir toprak parçasında yaşıyorlar ve onlar da ülkelerini idare ediyorlar. Biz hem ülkemizi
idare ederken ülke kaynaklarımızı insanlarımıza düzgün bir şekilde sunmak gibi bir sorumluluğumuz var ama bunu gerçekleştirirken ülkeyi daha ileri seviyelere yükseltip diğer ülkelerle de rekabet etmek gibi bir sorumluluğumuz var" dedi.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı İpek, "AK Parti olarak, bütün yöneticiler olarak 8,5 yıl içinde ülkeyi 8,5 yıl öncesinden çok daha ileri bir seviyeye taşıyan ve diğer devletlere göre onlarla rekabet ederken bu ülkeyi daha ileri bir seviyeye taşıyan, milli gelirini 3 bin dolarlardan 10 bin dolarlara ulaştıran, bölgesinde sürekli çok önemli bir aktör olarak yükselen ve bunu başaran bir yönetime sahibiz. Bununla ne kadar övünsek azdır. Ayrı kulvarlarda olan Anadolu insanlarını toparlayarak AK Parti olarak
siyasetin merkezine yerleştirdik. Ve ilk seçimden itibaren parlamento da oluşan 3'te 2 çoğunluk bu 8,5 yıllık ilerleyişin, yükselişin en önemli ivmesi oldu. Artık bu ülkede ne siyasi kriz ne ekonomik kriz var. Bunu yapmak isteyenler bunu başaramadı. Sebebi, parlamentodaki 3'te 2 çoğunluk" diye konuştu.
AK Parti 5. Bölge Eğitim Toplantısı'nın daha sonra basına kapalı olarak devam etti. Toplantının akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.