Adana'da Kurusıkı Silah Operasyonu

Adana'da kurusıkı silahları bilye atara dönüştüren 2 av bayiine düzenlenen operasyonda 12'si bilye atara dönüştürülmüş toplam 23 kurusıkı silah ele geçirildi. 1 kişi gözaltına alındı.

Adana'da Kurusıkı Silah Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, merkez Yüreğir ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi'nde M.S. isimli av eşyaları satan bir kişinin kurusıkı tabancaları bilye atara dönüştürdüğü ihbar edildi. Bunun üzerine Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri av bayiine yaptığı operasyonda satımı yasak olan 19 adet kurusıkı tabanca ele geçirdi. Ayrıca ele geçirilen 19 silahtan 12'sinin kurusıkıdan bilye atara dönüştürüldüğü tespit edildi. Av bayiinde 4 tane tarihi eser mahiyetinde mühür ve çok sayıda sikke
de bulundu. Bunun üzerine zanlı ve malzemeler emniyete getirildi. Zanlı, emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye sevk edilirken başka bir av bayiine yapılan baskında ise iki tane kurusıkı silah ele geçirildi.
Zanlı, adliyeye sevk edilirken, kurusıkı tabancaların ruhsatlı olduğunu, satma yetkisinin bulunduğunu, bilye atara dönüştürmediğini iddia etti.