Adana'da 40 kişilik iki tim İsrail'deki yangına müdahale için hazır bekletiliyor

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında çıkan yangına müdahale ihtimaline karşı Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nde 40 kişiden oluşan iki tim hazır

İsrail'in kuzeyindeki Hayfa kenti yakınlarında çıkan yangına müdahale ihtimaline karşı Adana Orman Bölge Müdürlüğü'nde 40 kişiden oluşan iki tim hazır bekletiliyor. Ankara'nın uygun görmesi halinde iki tim araçlarıyla birlikte İskenderun veya Mersin limanlarından Ro-Ro gemileriyle İsrail'e hareket edecek.

Orman Bölge Müdürü Mustafa Kara, İsrail'e gönderilmesi gündemde olan ve müdahale etmek için sürekli hazır bekletilen timleri denetledi. Sarıçam ilçesinde bulunan orman deposunda yapılan denetlemede konuşan Kara, iki yıl önce uluslar arası yangınlara müdahale etmek için kurulan timin göreve hazır olduğunu vurgulayarak, "Bildiğiniz gibi İsrail'de 8 bin hektar alanın yandığı, onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve hala kontrol altına alınamayan yangın devam ediyor. Sayın Başbakanımızın talimatıyla iki adet yangın söndürme uçağı gönderildi. Orman Genel Müdürlüğümüz teyakkuz halinde. Bizde iki tim olarak her an yola çıkacakmış gibi hazır halde bekliyoruz."dedi.

İki yangın söndürme timinde toplam 40 personelin olduğunu belirten Kara, timlerin daha önceden Kıbrıs ve Suriye'de yangın söndürme çalışmalarına katıldığını ve yurt dışı tecrübelerinin olduğunu ifade etti. Kara, "Her bir timimizde bir mühendis bir muhafaza memuru ve bir şoförden oluşan yangına ilk müdahale aracı bulunuyor. Onun arkasında 3 tane 3.5 tonluk arozöz onun arkasında da 12 tonluk su tankeri bulunuyor." diye konuştu.

İsrail'in kuzeyinde bulunan sahil kenti Hayfa yakınlarındaki Karmel Dağları'nda başlayan yangın genişleyerek devam ediyor. Çıkan yangında 41 kişinin öldüğü bildirilirken 'ülke tarihinin en ölümcül doğal afeti' olarak tanımlanan yangının kontrol altına alınmaya çalışılıyor.