Vali Güvenç'ten İl Müftüsü Osman Tıraşçı'ya Veda Yemeği

Manisa Valisi Celalettin Güvenç Diyanet İşleri Başkanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü görevine getirilen Manisa İl Müftüsü Osman Tıraşçı'ya veda yemeği verdi.

Vali Güvenç'ten İl Müftüsü Osman Tıraşçı'ya Veda Yemeği
İl Özel İdaresi Yemek Salonu'nda düzenlenen veda yemeğine Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Semercioğlu, Vali Yardımcısı Mesut Eser, İl Jandarma Komutanı J.Alb. Vural Erol, İl Emniyet Müdürü Adem Aydemir ve daire müdürleri katıldı.
Yemekte duygusal bir konuşma yapan Manisa İl Müftüsü Osman Tıraşçı, görevde bulunduğu süre içinde kendisine destek olan Vali Celalettin Güvenç'e teşekkür ederek, "Diyanet İşleri Başkanlığı ki Türkiye'nin Cumhuriyetle beraber kurulmuş olan teşkilatlardan birisidir. En geniş biçimde yasa değişti, yeni düzenlemeler yapıldı. Bu çerçevede Genel müdürlük seviyesinden müsteşarlık seviyesine çıkarıldı. Bu yeni düzenlemede genel müdürlükler ve Strateji Başkanlığı gibi, Teftiş Başkanlığı gibi yeni birimler oluşturuldu. Oluşturulan bu yeni birimlerden birisi olan İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğüne Manisa İl Müftüsü olarak bizleri uygun gördüler. Burada çok kısa bir süre çalışmış olmama rağmen böyle bir görev tevdi edildi. Dolayısıyla bu görevden önümüzdeki günlerde ayrılacağız. Kısacası çok az bir zaman burada çalışmama rağmen Sayın Valimiz başta olmak üzere bütün yetkililer bizlere hep kolaylık gösterdiler, ilgi gösterdiler. Manisa halkından da son derece büyük ilgi ve alaka gördük. Herkese burada teşekkürlerimi arz etmek istiyorum. Ankara'ya yolunuz mutlaka bir şekilde düşecektir. Kapımızın ve gönlümüzün her zaman sonuna kadar açık olduğunu, sizleri orada ağırlamaktan onur duyacağımızı belirtmek istiyorum" dedi.
Daha sonra konuşan Vali Celalettin Güvenç, "Sayın Müftümüzü yolcu ediyoruz. Burada yaptığı hizmetler için çok çok teşekkür ediyoruz. Çok kısa sürede örnek bir din adamlığı ve kamu görevlisi performansı gösterdi. Yeni gideceği çok ağır ve çok şerefli, çok onurlu görevde de başarılar diliyorum. Tüm Diyanetimizin personel hareketlerini kendisi yönetecekler. Öyle bir takdire mazhar oldular. İlimiz adına bir arkadaşımızın buraya gitmesi bizleri elbette bizleri mutlu eder. Mesleki bakımdan en üst noktaya ulaşmış oldu. İnşallah şimdiye kadarki başarılı çizgisini orada da aynı şekilde devam ettirir inancında ve ümidindeyiz. Ayrılıklarda güzel sözler söylemek ve hüzünlenmek doğaldır. Ancak hocamızı biz çok geç tanıdık. Başarılı bir insanın mesleğine, işine, kimliğine, kişiliğine saygılı bir insanın ne kadar kısa süre olursa olsun neler yapabileceğinin çok güzel örneklerini gösterdi. İki gün önce Kuran-ı Kerim'in gönderilişinin 1400'üncü yıl dolayısıyla kapalı spor salonundaki tertiplediği gece sadece bizim tarafımızdan değil, meslek camiasındaki çok tecrübeli hocalar tarafından meslek hayatımızda böyle bir şey görmedik dediler. Bu kadar coşku, seviyeli, onurlu güzel bir organizasyonu tek başına yaptı. Biz de gittik, yanlarında bulunmaktan mutlu olduk. Dolayısıyla ben her türlü takdirin üzerinde diyorum ve kendime de örnek alıyorum. İnsanın kendi branşında sessiz sakin cesaretle, imkanlar kısıtlı demeden, mazeret üretmeden karar verir inanırsa şunu yapacağım derse hamasim değerlendirmelerin dışında objektif olarak ulusal çapta yankı buldu. Herkes takdir etti, Manisalılar çok takdir etti. Vali olarak geldiği günden beri birlikte çalışıyoruz. İzliyorum, ölçülü bir şekilde, yürürlükteki mevzuatlara son derece çok dikkat ederek, hassasiyetle takip ederek, kurumunu, kurum personelini korumaya yüceltmeye çalıştı, örnek uygulamalar yaptı. Kendisini tanımaktan mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Bu düşüncelerle, bu duygularla kendisini uğurluyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Vali Celalettin Güvenç İl Müftüsü Osman Tıraşçı'ya plaket verdi.