Zabıtadan Mantar Operasyonu

Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, pazaryerlerinde bilinçsiz olarak satılan mantarlar ve kent içerisinde muhtelif gıda satışı yapan işyerlerine yönelik operasyon düzenledi

Zabıtadan Mantar Operasyonu
Manisa Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ve Tarım İl Müdürlüğü Gıda Kontrol Şube Müdürlüğü ekipleri, pazaryerlerinde bilinçsiz olarak satılan mantarlar ve kent içerisinde muhtelif gıda satışı yapan işyerlerine yönelik operasyon düzenledi.
Yapılan denetimlerde sağlığa zararlı olduğu tespit edilen çok sayıda mantara el konuldu. Gıda satışı yapılan işyerlerinde gerçekleştirilen denetimlerde ise, son tüketim tarihi geçmiş olan çok sayıda gıda maddesine el konuldu. El konulan gıda maddeleri Yeni Şantiye Alanı'nda imha edildi. Özellikle gıda üzerine yapılan denetimlerin devam edeceğini belirten Manisa Belediyesi Zabıta Müdürü Ümit Esendağ, "Her hafta rutin olarak gıda denetimi yapıyoruz. Bu hafta da yaptığımız denetimlerde bilinçsiz mantar satışı yapanlara ve son tüketim tarihi geçmiş muhtelif gıda maddelerini satanlara karşı işlem yaptık. Halkın sağlığını korumak adına yaptığımız denetimler sıklıkla devam edecek." dedi.