Zabıta Ekiplerinden Esnaf Denetimi

Hakkari Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürü Fahri Berkay, daha önce uyardıkları esnafları yeniden denetlediklerini ve uyarılara aldırış etmeyenlere ise ceza kestiklerini söyledi.

Zabıta Ekiplerinden Esnaf Denetimi
Manavlar, pastane ve kasaplar üzerinde denetimlerini sıklaştıran zabıta ekipleri, uyarılara aldırmayanlar hakkında da gerekli cezayı veriyor. Sabah saatlerinde ilk olarak yol kenarlarında bulunan manavları denetleyen ekipler, daha önce uyarı yapılmasına rağmen eksikliklerini gidermeyen ve halk sağlığını tehlikeye atanlara para cezası kesti. Denetimlerden sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Zabıta Müdürü Fahri Berkay, daha önce uyardıkları esnafları tekrar denetlemeye başladıklarını ifade etti. Yapılan uyarılara rağmen eksikliklerini gidermeyenlere gereken cezaların kesildiğini belirten Berkay, denetimlerini bundan sonrada sürdüreceklerini kaydetti. Berkay, esnaflardan kaldırımları işgal etmemesi uyarısında da bulundu.
Denetimler sırasında ceza kesilen esnaflar ise, bundan sonra yapılan uyarılara dikkat edeceklerini belirterek, belediyeden özellikle merkezden geçen yolda araçların park edilmesine izin verilmemesini istediler.