Van Denizi'nin Sağlık Turizmi'ne Kazandırılması İçin İlk Çalışma

Van'da, "Van Denizi Suyunun Sağlık Turizmi ve Cilt Bakımı Açısından Değerlendirilmesi" konulu çalıştay düzenleneceği bildirildi.

Açıklamalarda bulunan Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Peyami Battal, dört ay önce başlatılan çalışma ile bu konudaki yaygın kanının bilimsel açıdan değerlendirilmesini amaçladıklarını söyledi. Yapılan çalışmalar ve Van Valisi Münir Karaloğlu, Van Milletvekili Gülşen Orhan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın cesaretlendiren desteğinin kendilerini alanında uzman birçok bilim adamının katılacağı bu çalıştay noktasına getirdiğini ifade eden Prof. Dr. Battal, " Yüzüncü Yıl Üniversitesi hem Van hem bölge için önemli bir bilim merkezidir. Doğal olarak şehrine ve çevresine yabancı kalamaz. Biz bu ve benzer konularda duyarlılık gösterecek, üzerimize düşen görevi sonuna kadar yerine getireceğiz. Umarım bu çalışma Van Denizi'ni sağlık turizmine kazandırır ve çok önemli bir potansiyele sahip olan denizimize dikkatleri çeker" şeklinde konuştu.
Yüzüncü Yıl Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden bilim adamlarının sunum yapacağı çalıştay, 9-10 Aralık 2010 tarihleri arasında Van Merit Şahmaran Otel'de düzenlenecek.
Çalıştayda Prof. Dr. Zeki Karagülle "Şifalı Su Olarak Bilinen Van Gölü Suyunun Değerlendirilmesi", Prof. Dr. Hatice Gürdal "Van Gölü'nün Bioiklimsel Özelliklerinin Değerlendirilmesi", Doç. Dr. Mine Karagülle
"Tıbbi Çamurlar ve Göl Çamurları", Doç. Dr. Didem Evci Kiraz "Turizm ve Sağlık İlişkisi", Prof. Dr. Ersin Odabaşı " Van Gölü İçin Talassoterapi Örnekleri", Prof. Dr. Ahmet Metin "Güneşin Ultraviyole Işınları ve İnsan Derisi", Prof. Dr. Mustafa Sarı "Van Gölü'nün Limnolojik Özellikleri, Kirlilik ve Ekolojik Etkileri" ve Prof. Dr. Ömer Faruk Tekbaş'ın "Sağlık Turizmi ve Çevre Sağlığına Etkileri" konularında sunum yapacaklar.