Tokat'taki Trafik Kazası

Tokat'ta freni patlayan taş yüklü kamyonun kahvehaneye girmesi sonucu 1 kişi hayatını kaybetti, 13 kişi yaralandı.

Tokat'taki Trafik Kazası
Edinilen bilgiye göre, Çay Mahallesi'nden yokuş aşağı inen Atilla Esen idaresindeki 60 HE 380 taş yüklü kamyon, frenin patlaması sonucu trafiğin yoğun olduğu Behzat Bulvarı'na daldı. Kontrolden çıkan kamyon yoldan geçen yayalara çarparak yolun karşısında bulunan simit fırının yanından kahvehaneye girdikten sonra marketin duvarını yıkarak durabildi. Bu sırada kahvede bulunan vatandaşları önüne alarak duvara sıkıştıran kamyonun altında kalan yaralıların kurtarılması için ekipler seferber oldu. Olay yerine
çok sayıda ambulans sevk edilirken, kamyon sürücüsü araçtan yaralı olarak kurtarıldı. Kamyonun altında kalan kahvehane sahibi Kamil Polat (55), olay yerinde hayatını kaybetti. Yaklaşık 2 saat süren çalışmalar sonunda 2 kişi daha kamyonun ön tarafından yaralı olarak kurtarıldı. Yaralılar ambulansla Tokat Devlet Hastanesi ve GOÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne sevk edildi.
Kahvehaneye girerek marketin duvarına saplanan kamyon ise yaklaşık 4 saat süren çalışmaların ardından bulunduğu yerden çıkarıldı. Hurdaya dönen kamyon yaşanan dehşeti gözler önüne serdi.
Vali Şerif Yılmaz, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçek, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aktaş olay yerinde çalışmaları takip ederek bilgi aldı. Vali Yılmaz, kazada 1 kişinin hayatını kaybettiğini 13 kişinin de yaralandığını kaydetti. Kamyonun kafa kısmının girdiği marketin bulunduğu apartmanında olası bir kazaya karşı boşaltıldığını belirten Vali Yılmaz, çalışmaların tamamlandığını kaydetti. Daha sonra Vali Yılmaz ve beraberindekiler hastanede yaralıları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu.
Kazada yaralananların isimleri ise şu şekilde:
"Kamyon sürücüsü Atilla Eser, Arzu Sansar, Mustafa Tahıl, Sait Polat, Ahmet Dyuran Özdemirsu, Turan Yanar, Aylin Erdem, Oğuz Sansar, Abdullah Deli, Mehmet Sözkesen, Bircan Kavaklı, Orhan Çil, Teyfik Sansar."