Tbmm Başkanvekili Sadık Yakut:

TBMM Başkanvekili ve AK Parti Kayseri Milletvekili Sadık Yakut, Dünya Engelliler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında, "Engelli vatandaşlarımızın hayat standardını artırdık" ifadesini kullandı.

Tbmm Başkanvekili Sadık Yakut:
Sadık Yakut'un yazılı açıklaması şu şekilde:
"Ülkemizde milyonlarca engelli vatandaşımız var ve bu insanların da kendilerine has belli sorunları var. Bizlerin görevi bu sorunları tespit ederek gerekli çalışmaları yapmak. Bu sorunların tespitini de yine ilgili sivil toplum kuruluşları, üniversitelerimiz ve kamu kurumu ve kuruluşlarının da katkılarıyla yapıyoruz. Ak Parti iktidarında engellilere yönelik çıkardığımız yasalarla bu vatandaşlarımızın hayat standartlarını daha da artırdık. Belki sorunların tamamı çözülmedi ama yaptığımız gayretli çalışmaları gören bir çok sivil toplum kuruluşu bizlere inandı ve destek verdi. Bizlerde bizlere verilen bu güvene layık olmak adına daha çok istişare, daha çok çalışma ile engelli vatandaşlarımızın sorunlarını çözme noktasında gayretle çalışacağız.
Bu duygu ve düşünceler çerçevesinde tüm engelli vatandaşlarımızın Dünya Engelliler Günü'nü tebrik eder, en derin sevgi ve saygılarımı sunarım."