Söke Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı

Söke Belediye Meclisi Aralık ayı olağan toplantısı Belediye Başkanı Necdet Özekmekçi başkanlığında yapıldı.

Söke Belediye Meclisi Aralık Ayı Toplantısı Yapıldı
MHP'li Meclis Üyeleri Ali Çalışkan, Oğuz Eryıldız, Mehmet Kabasakal, Ak Partili Meclis Üyeleri Kemal Karakaş ve Levent Candal'ın mazeretli olarak katılmadığı meclis toplantısı saygı duruşu ile başladı. Meclis toplantısında geçmiş karar özeti oy birliği ile kabul edilirken, gündemde yer alan maddeler görüşüldü.
Gündemde yer alan 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 71. maddesi gereğince bütçe içi 'Söke Bel' adıyla işletme kurulması konusunun görüşülerek karara bağlanması konusu; Bütçe Komisyonunda görüşülmek üzere havale edildi. Bütçe Komisyonu kurulması planlanan işletmenin kapsayacaüı alanları belirleyip, gerekli değerlendirmeleri yaptıktan sonra konu bir sonraki meclis toplantısında tekrar gündeme gelecek.
Söke Belediye Meclisi tarafından 3 Eylül 2010 tarihinde kararı alınan Katı Atık bedellerinin tahsilatı ile ilgili son ödeme tarihinin uzatılması konusu görüşüldü. Yapılan görüşmeler sonunda iş yerlerinin tahakkuk bedellerinin belirlenmesinin tamamlanması, tebliğ süreleri göz önünde bulundurularak son ödeme tarihinin 31 Ocak 2011 olarak oy birliği ile kabul edildi.
Meclis gündeminde yer alan diğer maddede ise Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan ve 'Koruma Planlama Bürosu' olarak kamulaştırılan Nuh bey Konağı'nın geçici süre ile Semt Evi olarak kullanılması konusu görüşüldü. Meclisin oy birliği kararı ile Nuh Bey Konağı'nın Semt Evi olarak kullanılmasının önü açıldı.
Söke Belediyesi Meclis toplantısı ima r tadilatları maddelerinin görüşülmesi ile son bulurken; bir sonraki meclis toplantısının 8 Ocak 2011 tarihinde yapılması kararı alındı.