Seyhan'da Çağdaşlık Ve İleri Demokrasi Konferansı

Sosyolog Mazhar Bağlı, son yıllarda gerçekleştirilen demokratikleşme ve açılım programlarıyla birlikte demokrasinin kazanımlarının Cumhuriyetin kuruluş yıllarından bu yana ilk kez "beyaz Cumhuriyetin sarışın çocuklarından sonra toplumun geneli tarafından da kullanılmaya başladığını" söyledi

Seyhan'da Çağdaşlık Ve İleri Demokrasi Konferansı
Sosyolog Mazhar Bağlı, son yıllarda gerçekleştirilen demokratikleşme ve açılım programlarıyla birlikte demokrasinin kazanımlarının Cumhuriyetin kuruluş yıllarından bu yana ilk kez "beyaz Cumhuriyetin sarışın çocuklarından sonra toplumun geneli tarafından da kullanılmaya başladığını" söyledi.
Seyhan Belediyesi'nin geleneksel hale getirdiği Seyhan Konferansları dizisi kapsamında "Türkiye'de Çağdaşlaşma ve İleri Demokrasi" konusunu anlatan Doç. Dr. Mazhar Bağlı konuşmasının başında ülkemizin çok partili siyasal sisteme geçiş dönemini özetledi. Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası ve Serbest Cumhuriyet Fırkası denemelerini ve bu partilerin toplumda oluşturduğu değişimi anlatan Bağlı, "Atatürk'ün yakın çalışma arkadaşı Kazım Karabekir'in Genel Başkanlığını yaptığı parti irtica ve bölücülüğün odağı olduğu gerekçesiyle kapatılmıştır. Bu durumu son dönemde yaşanan gelişmelerle karşılaştırdığımızda son derece manidar bulduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.
Sosyolog Doç. Dr. Mazhar Bağlı, Seyhan Kültür Merkezi'nde çok sayıda dinleyicinin hazır bulunduğu konferansında Türkiye'de merkezi hükümetin son yedi yıldır uyguladığı bir kısım demokratik açılım çalışmaları ve anayasada bu anlamda yapılan değişiklikler hakkında bilgi verdi. Türkiye'de bu güne kadar farklılıkların çatışma vesilesi haline geldiğini ancak yaşadığımız süreçte bunun tersine döndüğünü belirten Bağlı, "Türkiye'de artık farklılıklar zenginlik olarak görülmeye başlamıştır. Bu Türkiye demokrasisinin geldiği yeri görmek bakımından önemlidir" dedi.
Seyhan Kültür Merkezi'nde Mehmet Ekif Ersoy Toplantı Salonu'nda düzenlenen konferansın açılışında konuşan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, 2004'den bu yana kültürel ve sosyal çalışmalarda gösterilen yüksek performansla Seyhan'ın bölgesinde kültür ve sanatın kalbinin attığı bir merkez haline geldiğini söyledi. Seyhan Konferansları'nın artık geleneksel hale geldiğini ve her birinde konusunda uzman kişilerin bilgi, beceri ve deneyimlerini dinleyicilerle paylaştığını anlatan Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, "Türkiye'de Çağdaşlık ve İleri Demokrasi' kavramının da son dönemde bu alanda yaptığı bilimsel çalışmalarla adından sıkça söz ettiren bir isim olan Doç. Dr. Mazhar Bağlı tarafından anlatılacağını vurguladı.
Konferansın sonunda Seyhan Belediye Başkanı Azim Öztürk, konuşmacıya SEYMER kursiyerleri tarafından hazırlanan çini bir tablo ile bir buket çiçek hediye etti.