Salihli'de, Dünya Engelliler Günü Kutlamaları

Salihli'de 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Cafer Azak, "Engeller anca eğitimle aşılır" dedi

Salihli'de, Dünya Engelliler Günü Kutlamaları
Salihli'de 3 Aralık Dünya Engelliler günü etkinlikleri kapsamında, Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen programda konuşan Okul Müdürü Cafer Azak, "Engeller anca eğitimle aşılır" dedi.
Türkiye'de engelli sayınsın küçümsenmeyecek kadar fazla olduğunu hatırlatan Azak, "Bugün 3 Aralık Dünya Engeller günü. Şüphesiz engellilerin toplumsal yaşama uyum sağlamalarına yönelik zorlukları var. Bu zorluklar hepimizi ilgilendiriyor. Özürlü bireylerin tedavisi, eğitimi, meslek edinmeleri ve onların toplumun sağlam fertleri gibi üreten kişiler haline gelmelerine imkan sağlamak, devlet ve toplum olarak hepimizin görevidir. Hiç kimsenin hayatının sonuna kadar sağlıklı yaşayacağına garantisi yoktur. Haliyle her birimizin özürlü olması muhtemeldir. Bu nedenle özürlülük hayatın bir gerçeği, özürlülerde toplumumuzun bir parçasıdır. Yapılan araştırmalarda Türkiye genelinde nüfusun yüzde 12.8'i engelli kabul edilmektedir. Bir de engelli yakınlarını hesaba katarsak yaklaşık bu rakam nüfusun dörtte birine ulaşıyor. Bu durumda hepimizi, toplumumuzu ve devletimizi yakından ilgilendirmektedir" diye konuştu.
Her şeyi devletten beklemenin mümkün olmadığını belirten Azak, "Hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Biz perdenin önündeyiz. Asıl mimarlar ise perdenin arkasında olan ailelerdir. Çünkü bunu engellilerle yaşayan bilir. Engeller anca eğitimle aşılır. Çünkü eğitimsiz engel kalkmaz. Hepinize engelsiz günler diliyorum" diye konuştu.
Dünya Engelliler Günü'nde Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki engelliler doyasıya eğlenirken, ayrıca mangal keyfi yaşadılar. Öte yandan Salihli Fenerbahçeliler Derneği Başkanı Hakkı Türkoğlu ve yönetim kurulu üyeleri 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü kutlayarak, Salihli Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi'ndeki öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Ayrıca Eczacı Fadime Bolkan İlköğretim Okulu öğrencileri kısa bir gösteri sundu.