Özhaseki Engellilerle Buluştu

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, engelli dernekleri temsilcileri ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi

Özhaseki Engellilerle Buluştu
3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen programa katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, engelli dernekleri temsilcileri ve engelli vatandaşlarla bir araya geldi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan yemekli programda, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, engelli vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, onların sorunlarını dinledi.
Programda bir konuşma yapan Başkan Özhaseki, tüm vatandaşlara olduğu gibi engellilere de en iyi hizmeti vermek için çalıştıklarını ifade ederek, "Belediyemizin vermiş olduğu bu yemekte sizlerle birlikte olmak bizi mutlu etti" dedi.
ENGELLİ KOMPLEKSİ PROJESİ HAYATA GEÇECEK
Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'ye örnek olacak bir belediyecilik hizmeti ürettiklerini belirten Başkan Özhaseki, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Şehrimizi geliştirecek, ileriye taşıyacak büyük projelerin içinde yer alıyoruz. Allah çok şükür buna gücümüz de yetiyor. Gerçekleştirmek istediğimiz bir başka proje ise Engelli Kompleksi kurmak. Sizlerin talepleri doğrultusunda proje hazırladık. Her şey hazır ancak yer konusunda titizleniyoruz. Biz istiyoruz ki sizlerin oturup dinlenebileceği, sohbet edebileceği ve kolay ulaşabileceği bir mekan olsun. Kolayca ulaşmanız için biraz ayakaltı bir yer olması gerektiğini düşünüyoruz. Raylı sisteme iniş biniş sizler için daha kolay. Çünkü sıfırdan biniliyor. Bu nedenle raylı sistem güzergâhında bir yer bulabilirsek çok daha iyi olacak. Bu kompleks herkesin keyif alacağı, mutlu olacağı bir mekan olacak."
Programda engelli dernekleri adına bir konuşma yapan, Hasan Aykülteli, Büyükşehir Belediyesi'nin sadece Dünya Engelliler Günü'nde değil yaşamın her alanında engellilerin yanında olduğunu belirterek, "Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla yürütmüş olduğu projelerle engellileri hayatın içine çekti, engelsiz bir yaşam oluşturdu. Büyükşehir Belediye Başkanımıza yapmış olduğu hizmetlerden dolayı şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler ve Özürlüler Koordinasyon Merkezi'nin hazırladığı etkinlikler, Engelliler Korosu'nun seslendirdiği türkülerle devam etti. Programda, 80. Yıl İşitme Engelliler İlköğretim Okulu öğrencileri de folklor gösterisi sundu.
Etkinlikler kapsamında sahne alan Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Müziği Öğretim görevlisi Ayşen Kaya ise söylediği şarkılarla engelli vatandaşlara keyifli bir gün yaşattı.